Logo Merida
 • Merida One-Twenty RC 9. 300 mountainbike Green/Green

One-Twenty RC 9. 300 mountainbike

 • Merida
 • Herr
 • Grön
Denna produkt är slut i vårt webblager
 • Fri frakt & fria returer till butik
 • Hemleverans 79kr
 • 4-6 helgfria dagars leveranstid
 • Öppet köp i 365 dagar
Betala snabbt och smidigt med Klarna
Klarna
Hemleverans Postnord - 79 kr

Prioriterar du framkomlighet, flyt och snabba varvtider i oja¨mn terra¨ng så är Merida One-Twenty RC 9. 300 ett smart alternativ. En kvick heldämpad hoj för dig som gillar fullt drag i spåren och den fungera perfekt för både fartfylld stigsurfing och krävande heldagsturer med polarna. En cykel med explosiv acceleration och fantastiskt följsam känsla som har potential att ta din cykling till nya nivåer. Tack vare en väl avvägd mix av kvalitativa komponenter och avancerad dämpning funkar den nästan lika bra för tävling som för dina dagliga träningspass. Stommen utgörs av en kvalitativ aluminiumram trippelreducerad aluminiumram med en modern geometri, korta kedjestag och ett spänstigt bakre länkage (Float Link) som skapar en känsla av ännu mer dämpning. Ramen ger åkaren en föredömligt låg tyngdpunkt och är designad för att kunna dominera i höga hastigheter. Och kanske bäst av allt, den gör det med en imponerande trampeffektivet och den svarar villigt när du vill öka farten och få med dig all kraft. Dämpning hanteras av SR Suntour så du är väl omhändertagen, framtill sitter en XCR32 RL-R och baktill en Edge TR LOR8, tack vare 100/100 mm fjädringsväg så sväljer den ojämnheter och ser till att du kan köra med full kontroll även med maximalt tryck på pedalerna. Båda dämparna har generöst med inställningar för att kunna hantera kraftfull cykling på underlag av olika karaktär. För att kunna bemästra allt från plan grusvägsrallyn till klättringar i lite stökigare terräng så är den bestyckad med en 20-växlad drivlina med brett register från Shimano (Alivio), vilket borgar för både precision och funktion. Och eftersom den gillar höga farter är den utrustad med effektiva skivbromsar, vilket ger föredömlig kontroll och ser till att du alltid har bästa bromsverkan oavsett underlag, väder eller årstid. Modellen rullar på ett par stabila 29-tummare med aggressiva kvalitetsdäck från Maxxis (Ikon) som ser till att du flyter fram över både stock och sten med full kontroll och bra grepp i kurvorna. Större hjul rullar såklart snabbare, och vi som är lite resligare föredrar oftast 29-tummare framför de mindre hjulstorlekar.

 • 20 växlar

 • 29" hjul

 • Trippelreducerad aluminiumram

 • Heldämpad

Allmänt
RamtypOne-Twenty RC Lite, 148x12mm axle standard
RamstorlekarS, M, L, XL
BromsarShimano MT-200
Vikt14,48 kg
Hjulstorlek29 ”
Antal växlar20
VäxelreglageShimano Alivio
BakväxelShimano Alivio Shadow
FramväxelShimano Alivio
VevpartiShimano MT-210-B2
VevlagerBB-MT500-PA
KedjaKMC X10
FramgaffelSuntour XCR32 RL-R
StyreMerida Expert CC
StyrstamMerida Comp CC
StyrlagerFSA NO.47/50
SadelMerida Comp CC
SadelstolpeMerida Comp CC
FramnavShimano MT400-B
BaknavShimano MT400-B
FälgarMerida Comp CC
DäckMaxxis Ikon
Relaterade produkter
Relaterade stories
Cykelguider
5 anledningar att cykelpendla
Allt fler upptäcker glädjen och nyttan med vardagscyklandet. Den som ställer bilen och istället trampar iväg på cykeln kan räkna med ett rejält hälsolyft och dessutom en mängd andra fördelar som du kan läsa mer om här. Dessutom tips när du ska välja cykel för cykelpendling.
Cykelguider
5 tips på cykelaktiviteter
På cykel är livet bra härligt; friheten, motionen och all den friska luften! Ni behöver inte ta er så långt, på med cykelhjälmen, cykla runt knuten och upptäck er närmiljö. Här ger vi ett gäng tips på roliga saker att hitta på med cykeln i fokus. För stora och små, oavsett intressen och erfarenhet.