IF Team Hudik om anledningen till uteslutande tjejfotboll
Fotboll

IF Team Hudik om anledningen till uteslutande tjejfotboll

och samarbetet med Intersport

När fotbollsföreningen IF Team Hudik startade 1994 var målet att ge tjejer med fotbollsintresse en egen förening och skapa en trygg miljö att spela fotboll i. Nu, nästan 30 år senare, är engagemanget kring tjejfotbollen större på flera håll något som inspirerar Team Hudik än mer. I dagarna förlängde föreningen samarbetsavtalet med Skandinaviens största teamverksamhet, Intersport, som officiell sportleverantör.

-Vår värdegrund bygger på idrott för alla och där är IF Team Hudiks passion för damfotbollen verkligen ett föredöme för en mer jämlik fotboll framöver, säger Niclas Larsson, på Intersport.

Positiva kvinnliga förebilder är en viktig faktor

Med en förening där verksamheten uteslutande verkar för tjejer och damer finns det inga tvivel om vart fokus ligger. Föreningen har 350 aktiva tjejer och damspelare i 15 lag, från de yngsta på sex år upp till damlaget. Man ser den ökade efterfrågan i klubben och det större utrymmet för damfotbollen på elitnivå som något väldigt positivt och motiverande. Föreningen gör mycket för att främja långsiktigt fotbollsspelande för tjejer och skapa förebilder för de yngre spelarna att se upp till.

-Kontakten med positiva förebilder i form av ledare och äldre aktiva utgör definitivt en viktig faktor för oss och något vi arbetar aktivt med på både lång och kort sikt. Att se och känna att de kan utvecklas, både inom sporten och fysiskt men även förstå de viktiga delarna mentalt, socialt och kulturellt är grundläggande, säger Lotta Ericsson, kanslist på IF Team Hudik.

Samarbetet med Intersport förlängs

IF Team Hudik har samarbetat med Intersport i många år. Närheten till butiken, den goda kontakten med en lokal teamsäljare och kickbacken på alla föreningens inköp ses som tre stora fördelar, beskriver Lotta Ericsson.

-Vi vill skapa en gemenskap som förutom den sociala sammanhållningen och rörelseglädjen dessutom är på väg mot sportsliga framgångar. Tillsammans med adidas och Intersport skapas mycket goda förutsättningar att utveckla verksamheten, de har allt vi behöver och ger oss bra service, fortsätter Lotta.

Andra 'Fotboll' inlägg