Sandvikens IF förenar fotboll med stort socialt ansvar
Fotboll

Sandvikens IF förenar fotboll med stort socialt ansvar

Lyckade elitsatsningar, verksamhet för unga samt det stora samhällsprojektet Framsteget med syftet att bidra till ett bättre samhälle.

Sandvikens IF är föreningen som vill förena idrott med stort socialt ansvar och har så gjort sedan starten för drygt 100 år sedan. I SIF återfinns lyckade elitsatsningar på dam- och herrfotboll, verksamhet för barn och ungdomar samt det stora samhällsprojektet Framsteget med syftet att bidra till ett bättre samhälle. Intersport går nu, tillsammans med adidas, in som nya Official Supplier och fördjupar därmed det redan långa samarbetet med föreningen.

-Vi är tacksamma och glada att två så välkända varumärken väljer att utöka och förlänga avtalet med oss. Vi har under lång tid byggt upp ett bra samarbete och erfarenheten av såväl produkter som tjänster är av hög klass. Det utökade avtal kommer visa sig genom hela föreningen på dam- herr- och ungdomssidan. Vi ser fram emot många års gynnsamt samarbete med Intersport tillsammans med adidas, säger Krister Parling, SIF Marknad -Det är med stor stolthet vi förlänger samarbetsavtalet med Sandvikens IF för många år framöver. SIF:s verksamhet med elit på både dam- och herrsidan i kombination med en bred ungdomsverksamhet gör dem till ett föredöme. Värderingarna och det mångåriga arbetet inom olika sociala projekt tilltalar oss också mycket. Vi ser fram mot många framgångsrika år tillsammans med SIF, en förening med stort hjärta vi gärna vill vara en del av, säger Ingemar Lövdahl, Intersport.

Framsteget: Fotboll och aktiviteter oavsett bakgrund och förutsättningar

I SIF är ambition att kombinera den sportsliga verksamheten med ansvaret för det som sker utanför planer och hallar. Med initiativet Framsteget vill föreningen bidra till ett bättre samhälle med färre människor i utanförskap. Genom en rad olika aktiviteter, stöd och alternativa mötesplatser vill föreningen ge möjligheter att träffa andra i liknande situation och känna en delaktighet och idrottslig gemenskap i en stor förening, oavsett dina förutsättningar och din bakgrund. Två av många exempel är Bolltrollarna och Nattfotboll.

Nattfotboll

Med projekt Nattfotboll vill föreningen, genom en kul, lättsam och meningsfull sysselsättning, motarbeta utanförskap och främja integrationen för personer nyinflyttade i Sverige.

-Projektet vänder sig i första hand till ungdomar och yngre vuxna från hela världen med olika bakgrund, kulturella skillnader och religionstillhörighet. En del av dem försöker skapa ett nytt liv här i Sandviken och det är vårt gemensamma ansvar att göra det lättare för dem att lyckas med det, säger Krister.

Bolltrollarna

Även för barn, unga och vuxna med funktionsvariationer ges möjligheten att träna fotboll, i laget Bolltrollarna som ingår i Sandvikens initiativ Framsteget.

-I Bolltrollarna är det fokus på glädje och gemenskap. Vi vill skapa en hälsosam och meningsfull fritid för dessa individer och det är helt fantastiskt att se hur glädjen och självförtroendet växer genom att träna fotboll. Här skapas verkligen känslan av att fotboll är så mycket mer än en sport, avslutar han.

Andra 'Fotboll' inlägg