​TFF:s flera initiativ värmer i hjärtat under coronavåren
Fotboll

​TFF:s flera initiativ värmer i hjärtat under coronavåren

TFF:s A-lag herr trixar boll utanför äldreboende i maj.

Under en vår när ingenting varit sig likt och det mesta varit upp och ner är det med glädje man ändå kan se på flera fina initiativ som tagits, stora och små. I Trelleborgs FF, Intersports samarbetspartner, väljer man att se möjligheterna istället för begränsningarna. Flera fina initiativ har implementerats under våren och väcker idéer om mer samhällsengagemang till hösten och framåt.

- Det är viktigt att försöka göra sitt och ta det samhällsansvar man kan. Visst har den världssituation vi befinner oss i försvårat CSR-arbetet med vi försöker hitta lösningar för att hjälpa till både på lång och kort sikt, säger Stefan Jönsson, CSR-ansvarig på Trelleborgs FF.

TFF - En Kraft i Samhället är samlingsnamnet för Trelleborgs FF:s insatser i samhället som redan gör mycket för att bidra och förverkliga drömmar.

Bolltrix gav mycket glädje på äldreboendet

När det var besöksförbud på äldreboendena runt om i Sverige var det många äldre som behövde en ljusglimt i vardagen. På ett av boendena i Trelleborg fick man sig lite extra solsken en dag i maj när TFF:s A-lag bjöd på en uppvisning i bolltrix och kunde prata med de äldre på håll.

- Besöken var väldigt uppskattade och de äldre fick sig ett gott skratt, lite sociala gemenskap och underhållning från sina balkonger, berättar Stefan.

Fotbollskväll för tjejer i Frizon

Sedan en längre tid tillbaka har TFF arbetat med projektet Öppen plan / Frizon – en trygg mötesplats för ungdomar. Öppen plan är en plats att samlas på och spela fotboll, hänga och ha kul. Frizon är en utveckling av Öppen plan som endast riktar in sig på tjejer.

- Vi hade vår första tjejkväll i maj och det var oerhört lyckat! Vi var ett stort gäng på 70 tjejer som hängde utomhus (med social distansering) för att lira boll och bara ha kul på ett spontant och avslappnat sätt. Vi hade även spelare och tränare från TFF:s damlag på plats för att träna ihop för de som ville eller bara umgås vilket var uppskattat från de yngre som får förebilder.

Detta var den första tjejkvällen för föreningen, men definitivt inte den sista. Under sommaren arrangeras åtta kvällar både för endast tjejer men även för samlade grupper med tjejer och killar.

Insamling till kvinnojouren

Under våren startade TFF – En Kraft i Samhället en insamling för Kvinnojouren Söderslätt som hjälper ock skyddar kvinnor och barn som utsatts för hot och våld. Trycket på kvinnojourer har under våren varit extra högt runt om i landet och när Stefan kontaktade Söderslätt var behovet stort av kläder, cyklar och leksaker med mera. Insamlingen var mycket uppskattad och engagemanget lokalt har varit väldigt stort.

- Vi är väldigt glada över det stora engagemanget vi sett lokalt och stödet vi fått från vår partner Intersport som bidragit med mycket grejer till vår insamling. Vi vill försöka använda vårt nätverk till att hjälpa så mycket vi kan, genom vår insamling har vi kunnat bistå med material som kvinnojouren kommer ha bra användning för, säger Stefan.

Ser möjligheter framåt

Situationen världen står mitt i är begränsad för många och bidrar till många negativa följder i form av social distansering, arbetslöshet och att mycket man gör i vanliga fall ställs in. Stefan försöker att se möjligheterna istället för begränsningar och vill på flera sätt öka sitt engagemang för att bidra mer till samhället.

- Vi har mycket planer på nya former av samhällsarrangemang som vi ska implementera efter sommaren. Målsättningen och förhoppningen under hösten är att arrangera fler aktiviteter med fokus på motion och rörelse och någon form av träffpunkt för arbetslösa, avslutar Stefan.

Andra 'Fotboll' inlägg