15 fördelar för barn att cykla mer
Cykelguider

15 fördelar för barn att cykla mer

Alla tillfällen som ges att välja cykeln är rena dunderkuren för kidsen!

Mängder av positiva effekter för barn som cyklar

Cykla till skolan, i skogen, i trädgården, på semestern, till stranden, till träningen eller till kompisarna. Alla tillfällen som ges att välja cykeln är rena dunderkuren för kidsen! Att hitta ett roligare, mer hälsosamt och miljövänligare sätt att transportera sig är svårt. 

15 vinster med barnens cyklande

 1. När ni cyklar tillsammans får barnen får på ett naturligt sätt lära sig trafikregler och säkerhet i sin helhet. Bra erfarnhet för att utveckla en trafikmognad när de ska ge sig ut på egen hand. 
 2. De äldra barnen som cyklar själva får på ett pedagogiskt och utvevklande sätt själva ta ansvar för säkerhet och aktsamhet i trafiken. Se till att de får kunskap, att ni övar tillsammans och få dem att förstå alvaret innan de ger sig av.
 3. Att redan som barn få in hälsosamma rutiner, som att cykla, ger ofta större chans att fortsätta med dem och få en långsiktig balanserad och hållbar livsstil. 
 4. Unga mellan 6 och 16 år rekommenderas att röra på sig minst 60 minuter om dagen, att cykla till och från skolan alternativt ge sig ut en sväng på eftermiddagen kan hjälpa till att nå det dagliga målet.  
 5. Att cykla övar upp barnens balans, koordination och motorik.
 6. Att cykla tillsammans, oavsett om det är till skolan, på semestern eller en eftermiddagstur i skogen, är ett bra sätt att samarbeta och få en närmare familjesammanhållning.
 7. Det är ett bra sätt att på ett naturligt sätt prata om miljöfördelar och hur vi tillsammans måste bidra till en mer hållbar värld. Att cykla är ett av de bättre alternativen för miljön!
 8. Är barnen trötta på morgonen är en cykeltur till skolan ett bra sätt att piggna till och fylla på med energi innan första lektionen startar. 
 9. Daglig rörelse ger både mentala och fysiska hälsofördelar.
 10. Barn kan hantera stress bättre och forskning visar att de kan koncentrera sig bättre och under en längre tid. 
 11. Sömnen blir bättre vid daglig fysisk aktivitet. Att vara utvilad gör förutsättningarna för en bra dag betydligt större. 
 12. Genom att cykla till skolan blir det mindre trafik och osäkert kaos runt skolgården där många barn cirkulerar. 
 13. Det adaptiva immunförsvaret kan byggas upp under livet genom bland annat tränar cykling med mera.
 14. Att cykla är en av många aktiviteter som ger barnen lite distans från telefoner, surfplattor och tv.
 15. Träning och aktivitet har hos barn har, precis som hos vuxna, flera deprission- och ångestdämpande egenskaper. 

Kitta up barnen för cykelturen

På Intersport finns allt som behövs för mer cykling i barnens liv. Allt från regnkläder och barncykelhjälmar till olika barncyklar som trehjulingar, stadscyklarmountainbike för barn och balanscyklar

Andra 'Cykelguider' inlägg