Tio steg inför cykelköpet
Cykelguider

Tio steg inför cykelköpet

Checklistan för vad du ska tänka på när du köper en ny cykel.

 

Tänk på detta när du köper cykel

De kommer i alla former, färger och modeller numera. Vi pratar cyklar – utbudet är roligare än någonsin. Går du i cykelköpartankar inför en härlig träningssäsong eller en hälsosam vardag med mer rörelse – då har vi checklistan för vad du ska tänka på!

Snygga cyklar blir allt fler

Att köpa cykel nu för tiden är kul, det finns en cykel för varje personlighet, smak, stilideal och ändamål. Utbudet av snygga hojar är större än någonsin, färgerna fler, tillbehören smartare och materialen lättare och starkare.

Cyklarna har verkligen utvecklats på senare år, och med ökad valfrihet kan det krävas lite eftertanke och förberedelser. Dessutom vill man ju ha en bra cykel som håller länge och som är rätt från början!

Tio steg inför cykelköpet

Nya cyklar brukar ju alltid se fina och bra ut, men kvaliteten kan skilja sig rejält. Att vända sig till en cykelfackhandlare är en god idé. Här är en checklista på vad som kan vara vettigt att tänka på!

  1. Tänk efter hur mycket och när du ska använda cykeln. Varje dag till jobbet? Året runt eller bara över sommarsäsong?
  2. Fundera över vilka behov du har av cykeln. Vardagspendling, hård träning eller både och?
  3. Välj en cykel utifrån var cyeln ska användas. I grov terräng, i stan eller många mil på landsväg?
  4. Välj en cykelfackhandlare med omsorg – de är proffs med kunskap och erfarenhet.
  5. Testa ett par cyklar om du känner dig osäker. Det är inte bara typ och modell som ska väljas, även cykelns ramstorlek.
  6. Be din cykelhandlare att justerar cykeln efter dina behov. Att sitta rätt minskar skaderisken och ökar bekvämligheten.
  7. Glöm inte cykelhjälmen. En trygghet och säkerhet om olyckan skulle vara framme.
  8. Tänk igenom vilka tillbehör och vilken utrustning du behöver. Tänk på cykellampor, ett bra cykellås, eventuellt cykelkorg och en cykelstol om du har behov av det. 
  9. Håll ordning på alla papper som tillhör din nya cykel. Cykeln är registrerad, se över försäkringar, garanti- och servicevillkor.
  10. Återvänd till butiken efter 30 timmars cyklande för efterjustering.

Cyklar på Intersport

Välkommen in till Intersport och få hjälp att hitta rätt cykel. Vet du redan vilken cykel du är ute efter eller vill göra research inför ditt cykelköp är du välkommen till intersport.se. Här kan du köpa cykel online och få den hemskickad inom kort. 

Andra 'Cykelguider' inlägg