Test: Säsongens ryggsäckar 2019
Outdoorguider

Test: Säsongens ryggsäckar 2019

Vi har testat säsongens ryggsäckar och vandringsryggsäckar från Haglöfs, Osprey och McKinley.

1 juli 2019

Vandringsryggsäckar och ryggsäckar säsongen 2019

En bra ryggsäck kan vara skillnaden på succé och fiasko för ditt nästa äventyr. Se till att ha en modell som passar dig och det du ska ge dig ut på, är i bra storlek, sitter bra och har de funktioner du eftersöker. Vi har testat säsongens ryggsäckar och vandringsryggsäckar från Haglöfs, Osprey och McKinley. 

Fem smarta tips att utgå ifrån när du ställer in din ryggsäck får du här. 

McKinley ryggsäck Lynx Vario 38

Läs mer och köp Lynx Vario 38 här.

Smidig ryggsäck för dagsturer

En bra ryggsäck för den som ska vara borta en kortare tid, inte har så mycket packning och är ute efter en mindre och mer smidig ryggsäck att gå med. Stabilt höftbälte ger bekvämlighet och kan undvika felbelastning, individuell justering ger en bra passform och det ventilerande rygggsystemet ger hög komfort.

Volym: 38 liter
Vikt: 1,25 kg
Ordinarie pris: 899 kr

Osprey trekkingryggsäck Kyte och Kestrel

Läs mer och köp dammodellen Kyte här och herrmodellen Kestrel här.

Vandringsryggsäck för män och kvinnor

Kyte och Kestrel är designade på olika sätt för att anpassas efter män, Kestrel, och kvinnor, Kyte. Båda modellerna rymmer 66 liter och är praktiska och komfortabla nog för längre vandringar eller friluftsresor. Med justerbar rygglängd, ventilerande ryggpanel, flera fickor och fack, fästanordning för vandringsstavar, regnskydd samt visselpipa på bröstspännet har de det mesta du behöver.

Volym: 66 liter
Vikt: 1,76 kg
Ordinarie pris: 1999 kr

Haglöfs vandringsryggsäck Röse

 

Läs mer och köp Haglöfs här.

Mångsidig ryggsäck för turer om flera dagar. Kvalitativt bärsystem som ger riktigt bra stöd och komfort och möjlighet att justera rygglängden beroende på din storlek. Vandringsryggsäcken har flera praktiska funktioner som remmar, lock, fack, fickor och handtag för att du ska få en smidig tur i naturen.

Volym: 65 liter
Vikt: 1,84 kg
Ordinarie pris: 

McKinley Lynx CT 24

Läs mer och köp Lynx CT 24 här.

Ryggsäck för vardag och dagsturer

Stilren ryggsäck med diskret design som passar lika bra för den praktiska vardagen som för en dagsvandring eller tur till skogen. Här får du ergonomiskt bärsystem med ventilation och spänne vid höft och bröstkorg samt integrerat regnskydd och vadderat datorfack med mera.

Volym: 24 liter
Vikt: 0,75 kg
Ordinarie pris: 399 kr

Osprey Rook och Renn

Läs mer och köp Rook i unisexmodell här och Renn för dam här.

Vandringsryggsäck i olika modell för dam och herr

En rymlig och samtidig smidig ryggsäck som finns i två modeller, Rook är unisexmodellen och Renn är designad för kvinnor. De passar bra för turer under flera dagar och har stabilt höftbälte, justerbar storlek och rygglängd samt ett ventilerande bärsystem.  

Volym: 50 liter
Vikt: 1.59 kg (Rook) / 1,5 kg (Renn)
Ordienarie pris: 1399 kr

Mckinely vandringssäck Quantum

Läs mer och köp Quantum här.

Testets bästa vändringsryggsäck

Quantum är verkligen testets vinnare! Ryggsäcken har en volym om 65 liter och plats för ytterligare 10 liter i överlocket. Passar perfekt för turer om flera dagar på grund av sin volym, komfort och sitt bärsystem med kvalitativt höftbälte för bra lastöverföring. 

Volym: 65+10 liter
Vikt: 1,9 kg
Ordinarie pris: 1999 kr

Osprey vandringsryggsäck Skarab 30

Läs mer och köp Skarab här.

Ryggsäck för den praktiska och ergonomiska vardagen

Ryggsäck för den praktiska och ergonomiska vardagen eller för en skogspromenad eller enklare vandring över dagen. Här hittar du en stor toppmatad öppning som gör det lätt att packa och komma åt sin utrustning samt vätskefack, höftbälte med fickor, regnskydd, visselpipa, ögla för stavar eller yxa samt flera välplacerade fickor.

Volym: 30 liter
Vikt: 0,78 kg.
Ordinarie pris: 999 kr

McKinley Yukon, ryggsäck för dam och herr

Läs mer och köp Yukon för dam här och Yukon för herr här.

Trekkingryggsäck med justerbara möjligheter

Yukon finns i både dam- och herrmodell där vissa delar är anpassade för att ge så bra komfort som möjligt utifrån kroppens form och längd mer mera. Trekkingryggsäcken har bra förvaring i överlocket, ett justerbart bärsystem och flera detaljer som regnskydd, direktöppning i sidan och stavfixering.

Volym: 65+10 liter (herr) / 60+10 liter (dam)
Vikt 1,76 kg / 1,74 kg
Ordinarie pris: 1799 kr

Haglöfs ryggsäck Vide

Läs mer och köp Haglöfs Vide här.

Kraftfull och hållbar ryggsäck

Klassisk ryggsäck i kraftfullt och hållbart material med funktioner som vadderat datorfack passar den bra som väska till jobbet eller för den som studerar men kan även tas med på enklare friluftsaktiviteter då den har flera smarta fickor och fack. 

Volym: 20 liter
Vikt: 0,78 kg
Ordinarie pris: 699 kr

Ryggsäckar online och i butik

Kom in till någon av våra butiker för att få hjälp att välja rätt eller köp din ryggsäck eller vandringsryggsäck online på intersport.se. Vi har ryggsäckar för de flesta äventyr och önskemål. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg