Test: Längdskidor 2021
Vintersportguider

Test: Längdskidor 2021

Vi har testat årets längdskidor för att hjälpa dig välja rätt lite enklare.

18 januari 2021

Välj bästa längdskidorna

När det är dags att välja längdskidor är det inte alltid helt lätt att veta vilken modell som är bäst för just dig. För att göra det lite enklare har vi här testat våra längdskidor och jämför dem utifrån hur de passar din erfarenhet, hur bra glid det är på dem och hur hårda de är. 

Skinskidor för alla nivåer 

I testet jämförs endast Skin skidor, skinsskidor, som är den i särklass mest populära modellen oavsett nivå. Du behöver ingen fästvalla då stighudar är infrästa i belaget och ger dig bra fäste i spåret. Den började som ett smidigt alternativ för motionären men tekniken har snabbt utvecklats och idag finns det även skinsskidor för erfarna åkare och eliten.  

Active Skin Längdskida från Tecnopro

Längdskida med Skintec undertill som ger bra fäste oavsett före och bra grepp vid alla snöförhållanden. Ett bra val för motionären som snabbt vill kunna ge sig ut i spåret. 

Ordinarie pris: 1299:-

AEROX eSKIN+ PSP längdskidor från Salomon

Längdskida med skinsteknologin eSKINGRIP+ som ger säkert grepp i alla väder och S-Cut-form för god kontroll och stabilitet. Skidan har klassiskt spann och passar motionsåkaren som åkt en del och vill utveckla tekniken i spåret.

Ordinarie pris: 2299:-

Längdskida CX eSkin från Salomon

Längdskida med klassiskt spann som gör att du med enkelhet kan trycka ner och skjuta ifrån på ett effektivt sätt och eSKINGRIP+teknologi för stabilt grepp. Passar åkare med erfarenhet med hög fart i växlande snöförhållanden. Finns i tre, olika hårda, utformningar.

Ordinarie pris: 3599:-

Redster c5000 Längdskida från Atomic

Lätt och stabil längdskida med spann som ger bra glid och är enkel att trycka ihop i frånskjutet. BI 5000 SA-belag med världcupslipning för fantastiskt glid och möjligheten att själv skifta mellan två skinn. Framtagen för den som satsar på mängdträning och långa lopp. 

Ordinarie pris: 4999:-

 

Twin Skin Race längdskidor från Fischer

Längdskida med låg vikt och stabil känsla med Fischers unika Twin skin-konstruktion som ger bra balans mellan fäste och glid. Hudarna undertill är tillverkade av 100% Mohair för att minimera risken för ifrysningen av lössnö. Passar bra för motionären eller långloppsåkaren som söker det lilla extra.

Ordinarie pris: 5299:-

Redster C9 Skintec längdskidor från Atomic

En av de snabbaste Skin-Skidorna på marknaden med race-konstruktion med låg vikt och maximal kraftöverföring. Skidan är framtagen både för mängdträning och lopp för den som vill jaga personbästa och motstånd.

Ordinarie pris: 6499:-

Twin Skin Speedmax längdskidor från Fischer

Längdskida med hudar i 100% Mohair och Gliding Sidewall där belagsmaterialet även är applicerat på sidorna av skidan för ökat glid och minskad friktion mot snön. Extremt låg vikt, fantastisk balans och perfekt balans mellan glid och fäste. Passar den erfarna åkaren som lägger mycket tid i längdspåret.

Ordinarie pris: 9499:-

Köp online eller besök din längdbutik

Vill du ha mer råd för att hitta rätt längdskidor har vi flera duktiga medarbetare ute i våra butiker som gänra hjälper dig välja. I våra längdbutiker har vi dessutom längdservice för dig som istället vill rusta upp utrustningen inför säsongen.