Moliden IK fokuserar på det lokala
Fotboll

Moliden IK fokuserar på det lokala

"Vi vill bland annat utveckla byggdens ungdoms- och damidrott än mer."

Molidens IK grundades för snart 100 år sedan med målsättningen att samla alla idrottsintresserade i och runt Moliden för att aktivera sig inom idrotten. Mycket har hänt sedan starten även om det breda paraplytänket och idrottsliga engagemanget kvarstår. Störst fokus är det på fotboll och skidåkning men även bordtennis och innebandy om än i mindre utsträckning.

Genom ett nytt samarbete med Intersport och Puma ser föreningen stora möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare.

-Vi är mycket nöjda att inleda detta samarbete och tror att vi kommer gynnas på många sätt. Arbetet i föreningen expanderar år för år inom idrotten och då är detta viktigt för oss. Vi kan lägga tid på verksamheten och bland annat utveckla vår ungdoms- och damidrott än mer, säger Joel Svensson i Molidens IK

Vikten av lokal närvaro

En av de största fördelarna som lyfts i samband med det nya samarbetsavtalet Moliden IK och Intersport emellan är närheten.

-Vi tror att ett nära och lokalt samarbete med Intersport gör att vi snabbt och smidigt kan införskaffa de produkter vi behöver till föreningen, genom bra kommunikation och snabba lösningar, fortsätter Joel Svensson.

Även från Intersports håll är det den lokala närvaron som nämns i kombination med vikten av en utbredd förankring i hela landet och då även på mindre platser.

-Detta är en lite föreningen utanför Örnsköldsvik. Vi tycker det är viktigt med mindre föreningar ute i byarna så vi även når ut till dessa medlemmar. Föreningen har en viktig roll att få en fungerande landsbygd.

Andra 'Fotboll' inlägg