Hälsingemodellen är ledstjärnan i Hälsinglands Fotbollförbund
Fotboll

Hälsingemodellen är ledstjärnan i Hälsinglands Fotbollförbund

Förlänger med Intersport som officiell leverantör

Barn och unga är grunden i Hälsinglands Fotbollförbund som är ledande i Sverige på ungdomsträningar. HFF var först i Sverige med Hälsingemodellen som sedan dess genomsyrat hela förbundet och blivit en stark ledstjärna. Här skapas en trygg träningsmiljö för föreningarnas alla fotbollsungdomar, oavsett vilket lag de spelar i, vilken nivå de ligger på och vilka ambitioner de har med fotbollen. Här är fotbollen för alla.

Nu förlänger HFF samarbetsavtalet med Intersport som är stolta över att få vara en del av föreningens grundläggande engagemang.

-Det känns fantastiskt att fortsätta samarbetet HFF och deras flaggskepp, Hälsingemodellen. Den här typen av initiativ ligger verkligen i linje med våra värderingar, säger Andreas Clahr på Intersport.

Vikten av att ge alla chansen att spela

HFF var genom Hälsingemodellen, först i landet att erbjuda öppna gemensamma träningar helt utan kostnad för alla ungdomar mellan 14-19 år oavsett i vilket av föreningens lag de spelar i. En av anledningarna var att minska risken för tidig selektering som tydligt visats sig vara fel väg att gå för att främja långsiktigt idrottande för barn och unga. Hälsingemodellens primära syfte är att på olika sätt bidra till rättvist och långvarigt idrottande i en selekteringsfri träningsmiljö för alla fotbollsungdomar i förbundet.

-För oss är det otroligt viktigt att ge så många som möjligt chansen att vara med i verksamheten, oavsett nivå och ambition. Varje helg bjuds alla som vill in till gemensam träning. Förutom att det är roligt och skapar en otrolig gemenskap vill vi också ge alla ungdomar möjligheten att spela i en trygg och utvecklande fotbollsmiljö, säger Andreas Göransson i Hälsingland Fotbollförbund.

Utbildningen har utgångspunkt i Svenska Fotbollförbundets Spelarutbildningsplan med syftet att bedriva en spelarutbildning av högsta möjliga kvalité. Hälsingemodellen har blivit ett känt begrepp i fotbollssverige där många föreningar tagit sig ann liknande upplägg.

Flera fördelar med Intersportsamarbetet, både på lång och kort sikt

När HFF förlänger avtalet med Intersport som officiell leverantör av sportprodukter och föreningskläder beskrivs flera fördelar både på lång och kort sikt.

-Vi är glada att vi kan säkra upp med bra varor från adidas och Intersport och få hög service med stark förankring till butiker i närheten. I dessa tider är det också väldigt viktigt att handla lokalt vilket möjliggörs genom samarbetet med Intersport, säger Andreas Göransson på HFF.

Andra 'Fotboll' inlägg