IFK Göteborgs Planer för framtiden skapar trygghet, rörelse och kul häng
Fotboll

IFK Göteborgs Planer för framtiden skapar trygghet, rörelse och kul häng

I samarbete med Göteborgs Stad.

IFK Göteborgs initiativ Planer För Framtiden växer. I samarbete med Göteborgs Stad vill man erbjuda barn och unga roliga aktiviteter och möjligheten att idrotta och ha kul tillsammans. Näst ut är en ny plan i Bergsjön som är den tredje planen efter Hammarkullen och Biskopsgården.

- Bergsjön är den tredje planen inom Planer För Framtiden, efter Hammarkullen och Biskopsgården. Den gör – precis som de två andra planerna – att vi kan erbjuda möjlighet till aktivitet och rörelse för fler barn och ungdomar, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig hos IFK Göteborg.

Full aktivitet och fokus på rörelse

Konstgräsplanen är helt ny, ändå är det full aktivitet mycket liv och rörelse på plats. Med de nya satsningarna hoppas man kunna bidra till en positiv samhällsutveckling och att med fotbollen bryta barriärer för att skapa gemenskap, trygghet och aktivitet i en säker miljö. Man vill också ge de unga en inblick i föreningslivet och skapa möjligheten att själva bli ledare.

- Det är extra roligt att vi engagerar många unga lokala ledare, som tar chansen att vara delaktiga i sitt eget närområde, säger Elisabeth.

Planerna är aktiva hela sommarlovet, varje vardag 11.00–16.00.

Nu och på lång sikt

Planer För Framtiden görs i samarbete Johan Cruyff Foundation, en internationell rörelse som med fotbollen i centrum skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Planerna finns i stadsmiljöer som är befintligt naturliga samlingsplatser för de unga och till hösten fortsätter satsningarna. Intersport är stolta över att vara samarbetspartner till IFK Göteborg och en del av det fina initiativet.

- Att ge unga möjlighet att komma hit för att leka, dansa, sporta eller bara ha roligt är verkligen något som ligger i linje med vår värdegrund. Planer För Framtiden är ett långsiktigt arbete och en naturlig del av IFK Göteborgs verksamhet som Intersport är stolta att vara en del av, nu och på sikt, avslutar Lasse Larsson Head Of Team på Intersport.

Intersport - med hjärtat i föreningslivet

Intersport är synonymt med den svenska idrottsrörelsen och föreningslivet. Vi är Skandinaviens största föreningsverksamhet och samarbetar med över 1300 föreningar och idrottsklubbar med cirka 400 000 aktiva barn och ungdomar - från norr till söder, elit och på gräsrotsnivå och inom flertalet olika sporter. På allt du handlar på Intersport ger vi tillbaka 3% till föreningslivet. Samtidigt får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6%. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH din förening. Snacka om win-win-win!

Andra 'Fotboll' inlägg