Järla IF om visionen ”Fotboll för alla”
Fotboll

Järla IF om visionen ”Fotboll för alla”

Nya samarbetet med Intersport

Järla IF startades redan 1914 när den första matchen mellan Järla och Sickla spelades. Sedan dess har det hänt mycket. Visionen däremot, om att alla barn, ungdomar och vuxna som tycker fotboll är roligt alltid ska känna sig välkomna har föreningen kvar. Föreningen ingår nu nytt samarbete med Intersport som officiell samarbetspartner.

-Vi ser Intersport som den rätta partnern i vår fortsatta satsning på fotbollen i Nacka, säger Ulf Nordström föreningskonsulent i Järla IF.

En förening – en enhet

Föreningen tar flera initiativ mot att skapa en förening trots den stora bredden som finns. Man vill skapa samarbeten mellan flick- och pojklag samt över åldersspannen, ge de äldre möjligheten att leda verksamheten för de yngre och strävar efter att seniorlagen ska utgöras till minst 50% av spelare från den egna ungdomsverksamheten.

Stor bredd med fotboll för alla

I föreningen finns något för alla. Från knatte till senior, för den som vill satsa eller spela för att det är kul, för den med funktionsvariation, för den som vill utvecklas till ledare eller bara stötta i hejarklacken.

Till exempel finns Bollkul för de yngsta med fokus på lek med bollen och rörelseglädje samt en strävan att efter 11 års ålder ge ungdomarna möjligheten att spela utifrån sin ambition, säger Ulf.

-Alla vill inte nå eliten men det måste finnas ett forum för dem som bara vill nå gemenskapen, matchspelet och träningen som det innebär att spela fotboll.

Stipendium ska uppmuntra långsiktigt idrottande

Föreningen delar två gånger per år ut ett stipendium till en tjej och en kille som betyder mycket för laget och föreningen. Det ska vara en aktiv spelare som gör något bra på planen, utanför planen eller som en god lagkamrat. Genom stipendiet uppmuntras långsiktighet i fotbollen och trycket för nomineringarna av vem som ska vinna brukar vara väldigt stort.

-Vi på Intersport uppskattar alla initiativ för att främja långsiktigt idrottande. Det är härligt att återigen, nu tillsammans med Craft, få möjligheten att jobba med Järla och vara en del i deras satsningar framåt, säger Mathias Rosengård, teamsäljare på Intersport.

Andra 'Fotboll' inlägg