I Örsundsbro IF uppmuntrar till aktivitet inom flera sporter
Fotboll

I Örsundsbro IF uppmuntrar till aktivitet inom flera sporter

Deras ambition är att ge invånarna i regionen möjligheter att skapa en hälsosam och meningsfull fritid.

Örsundsbro IF är breddföreningen med verksamhet inom fotboll, innebandy, gymnastik och skidor och totalt cirka 1100 medlemmar. Deras ambition är att ge invånarna i regionen möjligheter att skapa en hälsosam och meningsfull fritid. De unga prioriteras högst med flera olika sporter, mycket aktiviteter och en fritidsbank för att möjliggöra olika sporter och att kunna testa nytt.

En klubb med mycket driv inom flera sektioner

Det nya samarbetet mellan Örsundsbro IF och Skandinaviens största teamverksamhet Intersport är en förlängning om fyra år på ett redan långt samarbete parterna emellan.

-Det förlängda samarbetet med Intersport skapar en stabil grund att stå på och ger goda förutsättningar för vår verksamhet när det kommer till kläder och idrottsmateriel. Då vi har en långvarig relation sedan tidigare är det redan ett välinarbetat samarbete i klubben. Något som underlättar både för oss som förening men även för den enskilda medlemmen då igenkänningsfaktorn är hög. Vi ser fram emot 4 nya samarbetesår tillsammans med Intersport, säger Daniel Carlsson, Ordförande Örsundsbro IF

-Klubben är full av drivna och intresserade ledare och medlemmar inom flera sektioner. Jag kan tänka mig att många unga upplever det lättare att testa nya sporter när det finns fler inom samma förening, säger Anders Bergman på Intersport.

Möjlighet att låna sportutrustning gratis för att kunna testa nytt

Genom Örsundsbro IF finns möjligheten att låna sportutrustning med mera genom Fritidsbanken. Helt kostnadsfritt kan den som vill testa en ny sport eller fritidsaktivitet låna ett par skridskor, skidor, en innebandyklubba eller racket och slipper köpa all utrustning från början.

-Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar som mestadels är skänkt och här ges en andrahandsmarknad. Antingen växer man ur grejerna eller så tröttnar man och vill bli av med det, perfekt att skänka det till Fritidsbanken så de kan komma till nytta igen. Att hyra är helt gratis och om något slits ut eller går sönder syns det bara att man haft kul och man ska inte behöva betala för det, säger Daniel.

-Det ger verkligen många möjligheten att testa på nya sporter och förhoppningsvis enklare hitta något man gillar vilket ligger helt i linje med våra värderingar om att hitta sin plats i sporten, säger Anders.

Andra 'Fotboll' inlägg