Brynäs hyllade initiativ med alla barn i fokus
Hockey

Brynäs hyllade initiativ med alla barn i fokus

En bra start

26 november 2020

I år är det sexårsjubileum för Brynäs IF:s samhällsengagemang En bra start. Ett initiativ som startade med en vilja att göra något mer även utanför isen i kombinationen med det föreningen brinner för: barn och unga. Tankarna landade i En bra start, ett verksamhetsområde med tätt samarbete med Unicef och föreningens övriga partners, däribland Intersport, för att ta ett större utarbetat socialt ansvar.

Anrik klubb med sikte på framtiden

Brynäs IF är Gävles stolthet där de svarta, röda och gula tonerna har pulserat såväl på isen som på läktarna och i klubbstugan sedan starten 1912.

Klubben har en lång och fin historia samtidigt som de värnar om en utvecklande verksamhet med fokus på sporten samt engagemanget utanför isen. Intersport har varit partner till Brynäs i snart fem år och har varit en del av En bra sedan starten. Anders Rinnström på Intersport beskriver klubbens jobb med social hållbarhet och samhälleliga engagemang som viktigt och rätt i tiden och något sportkedjan är stolta att få vara en del av.

Förebygga och främja möjligheten till en bra start

Huvudsyftet med initiativet är att på olika sätt skapa de bästa möjliga förutsättningarna för alla barn och unga, helt enkelt förutsättningarna för en bra start.

-I En bra start arbetar vi för att skapa en gemenskap och ett sammanhang som stärker utvecklingen för barn och unga. Tillsammans med Intersport, säger Pernilla Dalborg Verksamhetschef på En bra start.

Mångsidig satsning för att nå långsiktiga resultat

Verksamheten består av fyra delområden: Kompis, Ledare, Rörelse och Jobb. En bra start har bland annat låtit ungdomar träffa företagare för att få in en fot i arbetslivet, föreläst för att motverka mobbing, samarbetet med föreningar som jobbar med ensamkommande flyktingbarn, låtit sjuka barn med deras familjer se matcher och utbildat nya ledare till föreningslivet.

-Vi på Intersport ser fram emot en ny säsong med ”kompissnack” i skolorna, Barnkonventionens dag, etc. En viktig del i En bra start är att man bygger upp aktiviteterna som återkommande för att hålla långsiktiga, framför kortsiktiga och enstaka satsningar vilket känns väldigt bra, avslutar Anders.