Intervju med Tuva Kandell, Frölunda HC
Hockey

Intervju med Tuva Kandell, Frölunda HC

"När jag är i hallen känner jag mig trygg, det är en grej jag verkligen älskar med vår förening."

27 november 2023

Frågor och svar med Tuva Kandell

Tuva Kandell är nykomlingen i Frölunda HC och en del i deras satsning mot toppen av svensk hockey. Den offensiva backen har tidigare spelat i Leksand och blev under U18-VM 2021 utsedd till bästa back. Sedan barnsben har drömmen varit svenska landslaget och som lovande talang i en av Hockeysveriges största klubbar kanske vägen dit går snabbare än tänkt.

 Frölunda HC i Intersports julkampanj

När vi träffar Tuva under inspelningen av Intersports julkampanj berättar hon om vikten av föreningslivet och vad de olika klubbarna betytt på vägen mot där hon är idag. Vi får dessutom höra mer om hur det kommer sig att hon började med hockey, vad sporten betyder idag och vad som är det roligaste på isen.

Hur kommer det sig att du började spela hockey?

- Min bästa kompis spelade och när jag åkte med honom på en Allmänhetens åkning blev jag helt fast. På den vägen är det och nu har jag spelat i 11 år.

Vad drömde du om som liten?

- Min dröm har alltid varit att spela i Sveriges landslag. Framför allt att få representera Sverige i ett OS och det drömmer jag om än idag.

Vad betyder föreningslivet?

- Föreningslivet är väldigt viktigt. Det bästa är den tydliga gemenskapen. Att vi alltid finns där för varandra och man kan få stöttning om det behövs. När jag är i hallen känner jag mig trygg, det är en grej jag verkligen älskar med vår förening.

Vad är det bästa på isen?

- Jag tycker det är väldigt kul om vi pratat om en grej vi ska fokusera på innan match och sen efter match känna att vi gjorde det. Då känner man sig nöjd. 

Vad betyder hockeyn för dig idag?

- Hockeyn betyder väldigt mycket, nästan allt om man får säga så. Att jag får utöva sporten jag älskar och att varje dag få träffa mina lagkamrater, mina bästa kompisar som jag delar samma intressen som. Vi har alltid väldigt kul ihop och delar samma glädje.

Har du något tips till de yngre spelarna?

- Att varje dag göra sitt bästa för dagen. Alltid kriga på!

Bakom kulisserna på inspelningen av Intersports julkampanj