​"Unikt fokus på idrott för alla"
Övriga sporter

​"Unikt fokus på idrott för alla"

Intersport går in som ny partner till Älvkarleby IF

Älvkarleby IK är en flersektionsförening som bedriver breddidrott inom allt från tennis till innebandy och fotboll. Föreningen grundades redan 1919 och har över 300 aktiva utövare. Att idrotten ska vara tillgänglig för alla ligger föreningen varmt om hjärtat vilket inte minst visas upp i det fina arbetet kring projektet Framtidens Idrottsplats.

Multisportområdet - en unik satsning på idrott för unga

För föreningen är det viktigt att främja idrotten och engagera alla intresserade i Älvkarleby vilket har resulterat i Framtidens Idrottsplats. Ett projekt som bland annat landat i ett unikt område med aktivitetsytor för barn och ungdomar att utöva både idrott och spontanidrott. Både de som redan är aktiva men främst vill man ge de som inte är det, de som inte kommit i kontakt med idrotten på naturlig väg, en chans att intressera sig.

- Här finns Sveriges enda utomhusrink på 1800 m² med ett riktigt Inlinehockeygolv. Vi har även konstgräsplan, bikepark och på vinter kan vi spola så vi har en hockeyrink. Här är fullt ös med basket, innebandy, handboll, fotboll, inlinehockey, cykling och skate, säger Joakim Bolme på Älvkarleby IK

Nytt samarbete med stor potential framåt

Det nya avtalet mellan ÄIK och Intersport tillsammans med adidas gläder båda parter som är eniga om att det finns stor potential framåt.

- Vi valde Intersport då vi ville ha en smidig och bra lösning för vår förening, det ger oss möjlighet att lägga tid på andra saker. Vi hoppas att detta kan vara en långsiktig lösning där vi kan få en enkel hantering av allt material i framtiden, säger Joakim.

- Vi är verkligen glada för samarbetet med ÄIK, en flersektionsförening med mycket engagemang som bedriver breddidrott på ett bra sätt. Jag tror våran kombination med lokalt och digitalt kommer passa denna förening perfekt säger Tobias Holmgren, teamsäljare på Intersport.

Intersport - med hjärtat i föreningslivet

Intersport är synonymt med den svenska idrottsrörelsen och föreningslivet. Vi är Skandinaviens största föreningsverksamhet och samarbetar med över 1300 föreningar och idrottsklubbar med cirka 400 000 aktiva barn och ungdomar - från norr till söder, elit och på gräsrotsnivå och inom flertalet olika sporter. På allt du handlar på Intersport ger vi tillbaka 3% till föreningslivet. Samtidigt får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6%. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH din förening. Snacka om win-win-win!

Andra 'Övriga sporter' inlägg