Warmth is everything

Att hålla sig varm är alltid högsta prioritet på fjällexpeditioner. En viktig faktor är hur luftfuktighet påverkar plaggens och materialens värmande egenskaper. De senaste isoleringsteknologierna från Haglöfs omfattar ett antal intelligenta lösningar för hantering av fukt, vilket leder till bättre isolering och överlägsen komfort.

Haglöfs H DOWN

Haglöfs H DOWN är en naturlig isolering där varje enskild fjäder är behandlad med en hydrofobisk beläggning. H DOWN Platinum - vårt allra finaste dun - tål en hel vecka i våta förhållanden. I alla andra avseenden har det samma fantastiska egenskaper som dun. Det är lätt, mjukt och bekvämt. Trots att det är mycket isolerande så har dun fortfarande en bra andningsförmåga, plus att det är lätt att komprimera och packa. När det gäller priset är dun ett premiumval. Allt dun som används av Haglöfs är etiskt producerat och är certifierat av Responsible Down Standard (RDS).

Haglöfs MIMIC

Haglöfs MIMIC är en syntetfyllning med många egenskaper som liknar dun. I MIMIC Gold och består isoleringen av enskilda lätta pellets av återvunnen polyamid. Materialet är naturligt hydrofobt och ger värme även när det är vått. Plaggen är lätta att ta hand om och isoleringen behåller sin form även efter många tvättar eller efter att ha komprimerats under lång tid.

Dun vs syntet:

Så vad passar dig bäst? Det beror vilka egenskaper du prioriterar:

• De varmaste jackorna är fyllda med dun som har det bästa förhållandet mellan vikt och värme.

• För riktigt fuktiga förhållanden är syntetisk isolering ofta ett bra val, eftersom den är varm även när den är våt.

• Dun är lättare att komprimera till en liten volym, men undvik att förvara dunplagg i komprimerad form.

• Dun är dyrare än syntetisk isolering.

• Haglöfs Mimic är tillverkad av återvunnet material.

• Allt dun är etiskt producerat och certifierat av RDS.