Aktiviteter på sportlovet - sex roliga tips
Livsstilsguider

Aktiviteter på sportlovet - sex roliga tips

Förbered er med roliga aktiviteter för att skapa gemenskap och en massa kul rörelse för veckan.

11 februari 2019

Skidsemester, simning eller skridskor på sportlovet

Äntligen är det sportlov! Förbered er för sovmornar, lediga dagar och för att ha riktigt kul. Förbered er även med en eller flera roliga aktiviteter för att skapa gemenskap och en massa kul rörelse för veckan. Ibland kan det vara svårt att hitta på vad man ska göra, för er har vi sex tips som kickar igång kreativiteten och inspirationen en massa!

Skidresa på sportlovet

Att åka på skidsemester i alperna eller i de svenska fjällen är ofta vanligt förekommande under sportloven. Med all rätt. All den friska luften, all rörelse, den härliga gemenskapen och att se hur mycket man kan utveckla åkningen. Det är verkligen härligt. Har man inte möjlighet att åka på en veckas skidresa finns det flera skidbackar runt om i hela landet som är väl värda ett besök även för en dag eller två. 

Simning och lek på badhuset

För den som tröttnat på snö och kyla eller bara vill få lite variation från de tjocka vinterkläderna och vinterlekarna är badhuset en kul aktivitet på sportlovet. Ett nog med att det är riktigt roligt att leka, bada, simma och åka rutschkana. Att ett par månader innan sommaren och den riktigt badsäsongen drar igång dessutom få öva upp simningen och få lite vattenvana är väldigt bra. 

Vinterlek i snön 

För de som bor i regioner där det faktiskt finns snö runt februari är valmöjligheterna på sportlovet oändliga. Ta till vara på snön så länge den ligger och ge er ut i pulkabacken, bygg en snökoja eller ha snöbollskrig. Se till att ha bra kläder och varma skor, därefter är det bara kreativiteten som sätter stop. 

Picknick och skattjakt i naturen

Att bara ge sig ut i naturen är kanske inte det som står högst upp på barnen önskelista. Men om man involverar barnen eller redan innan försöker visualisera vad ni ska hitta på brukar det ofta vara betydligt mer populärt. Låt barnen vara med och packa matsäck och bestämma vad ni ska äta i skogen, låt de komma med förslag på saker ni ska försöka hitta när ni är ute eller varför inte förbereda en skattkarta och låta barnen leta efter en skatt.

Åk skridskor

Flera ishallar har under skolloven öppet extra för att fler ska få testa på att åka skridskor. Det är en rolig aktivitet med massa fart och glädje, dessutom en hel del landningar på rumpan inledningsvis. För visst är det lite svårt, de första gångerna är det viktigaste att testa att stå på skridskorna och ha riktigt kul. Är det fortsatt kallt kan man även ge sig ut på öppna isar. Var då väldigt noggrann med att undersöka att isen håller, att ni vet vad ni ska göra om den skulle spricka och att aldrig ge sig ut ensam. 

Låtsas att det är sommar

Ibland klagar vi på kylan och vintern och drömmer oss bort till sommaren. En sista riktigt kul, och väldigt tokig, idé att testa på sportlovet är att låtsas att det är sommar fastän att det är vinter. Åk till havet eller till en sjö och ta med er strandtennis, brännboll, en fotboll och brassestolar. Förbered er med riktigt bra kläder och ni kan äta fruktsallad och lyssna på sommarlåtar fastän att det är nollgradigt, det gäller bara att ha lite fantasi.

När är det sportlov?

Sportlovet infaller under fem olika veckor beroende på vart i Sverige du bor. För Göteborg, Jönköping och Skaraborg med omnejd är det vecka 7 som gäller. I Blekinge, Skåne, Småland, Uppsala län, Södermanlands län och Östergötlands län med omnejd är det sportlov vecka 8. Vecka 9 har de sportlov i Dalarna, Värmland, Västmanland, Stockholm och på Gotland. I Idre, Norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtland, Västerbotten och Västernorrland infaller vinterlovet vecka 10. Avslutningsvis har vi Jokkmokk som har sportlov vecka 11.

Sportlov på Intersport

På Intersport har vi allt som behövs för ett aktivt sportlov. Skidor, stavar, pjäxor och skidkläder för skidresan. Samt badkläder, ryggsäckar, sportutrustning och pulkor. Kom in till oss för att bunkra upp eller köp det du behöver på intersport.se Äntligen är det sportlov, se till att det blir kul, minnesvärt och fullt med fart. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg