Aktiviteter på sportlovet - sex roliga tips
Livsstilsguider

Aktiviteter på sportlovet - sex roliga tips

Förbered er med roliga aktiviteter för att skapa gemenskap och en massa kul rörelse för veckan.

21 februari 2021

Roliga saker att göra på sportlovet

Äntligen är det sportlov! Förbered er för sovmornar, lediga dagar och för att ha riktigt kul. Förbered er även med en eller flera roliga aktiviteter för att skapa gemenskap och en massa kul rörelse för veckan. Ibland kan det vara svårt att hitta på vad man ska göra, för er har vi sex tips som kickar igång kreativiteten och inspirationen en massa!

Åk skridskor

Med is på flera sjöar och många spolade isplaner utomhus är skridskoåkning en kul sportlovsaktivitet. En rolig aktivitet med massa fart och glädje, dessutom en hel del landningar på rumpan inledningsvis. För visst är det lite svårt, de första gångerna är det viktigaste att testa att stå på skridskorna och ha riktigt kul. Var då väldigt noggrann med att undersöka att isen håller och är tjock nog, att ni vet vad ni ska göra om den skulle spricka och att aldrig ge sig ut ensam. 

Pulkarace

Klassiskt pulkarace kan de flesta minnas tillbaka till från barndomen. Bjud med kompisarna, på med bra kläder för att slippa frysa, packa värmande matsäck att fylla på energin med efter ett par timmar och det viktigaste av allt; utrustningen. Töm förrådet på snowracers, stjärtlappar, miniskidor, pulkor, åkmadrasser, snow bikes och glöm för allt i världen inte hjälm. Åk tillsammans, tävla mot varandra eller gör en kul femkamp i pulkabacken. Se upp i backen! 

Sportlov i skidbacken

Att åka skidor är ofta vanligt förekommande under sportloven. Med all rätt. All den friska luften, all rörelse, den härliga gemenskapen och att se hur mycket man kan utveckla åkningen. Det är verkligen härligt. Har man inte möjlighet att åka på en veckas skidresa finns det flera skidbackar runt om i hela landet som är väl värda ett besök även för en dag eller två. 

Vinterlek i snön 

För de som bor i regioner där det faktiskt finns snö runt februari är valmöjligheterna på sportlovet oändliga. Ta till vara på snön så länge den ligger och ge er ut! Gör en snögubbe, bygg en snökoja eller ha snöbollskrig. Se till att ha bra kläder och varma skor, aldrig kul att behöva gå in för att en fryser, därefter är det bara kreativiteten som sätter stop. 

Längdtur

En aktivitet som kansje behöver säljas in mer än att ni ska ut på tur i längdspåret till familjens yngsta. Prata om grejer ni kan tänkas se och upptäcka och vad ni ska packa med i matsäcken. för när ni väl är ute kommer ni ha en härlig stund i spåret. De första gångerna ni ger er ut är det att rekommendera att ta sig an en korta tur för att hinna hem innan (!) barnen tröttnar, då är de troligtvis mer peppad för nästa gång det är dags. 

Picknick och skattjakt i naturen

Att bara ge sig ut i naturen är kanske inte det som står högst upp på barnen önskelista. Men om man involverar barnen eller redan innan försöker visualisera vad ni ska hitta på brukar det ofta vara betydligt mer populärt. Låt barnen vara med och packa matsäck och bestämma vad ni ska äta i skogen, låt de komma med förslag på saker ni ska försöka hitta när ni är ute eller varför inte förbereda en skattkarta och låta barnen leta efter en skatt.

När är det sportlov?

Sportlovet infaller under fem olika veckor beroende på vart i Sverige du bor. 

Sportlovsvecka Region
vecka 7 Göteborg, Jönköping och Skaraborg
vecka 8 Blekinge, Skåne, Småland, Uppsala län, Södermanlands län och Östergötlandslän
vecka 9 Dalarna, värmland, Västmanland, Stockholm och Gotland
vecka 10 Idre, Norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtland, Västerbotten och Västernorrland
vecka 11 Jokkmokk

Sportlov på Intersport

På Intersport har vi allt som behövs för ett aktivt sportlov. Skidor, stavar, pjäxor och skidkläder för skidresan. Samt badkläder, ryggsäckar, sportutrustning och pulkor. Kom in till oss för att bunkra upp eller köp det du behöver på intersport.se Äntligen är det sportlov, se till att det blir kul, minnesvärt och fullt med fart. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg