Topplista barnens 5 roligaste grejer
Livsstilsguider

Topplista barnens 5 roligaste grejer

Topplista - grejerna som får barnen att leka mer ute!

3 juni 2020

Grejerna som får barnen att leka ute! 

Solen i ögonen, shorts och sneakers, massa lek utomhus och garageinfarten fylld med skateboards och cyklar. Barnen behöver inte ta sig långt från tomtgränsen för att få in full fart och massa skoj. Se vår topplista på barnens favoriter när det kommer till riktigt fartfylld utrustning.

Full fart på inlines

Tuffa trix och full fart, att inlinesen toppar listan och uppenbarligen är många barns absoluta favorit förvånar inte. På Inlines har de inte bara kul utan över dessutom balans, styrka och motorik. 

Sparkcykeln går hem hos alla

Kickbiken är favoriten oavsett ålder och kan ofta kan justeras och finns i olika modeller anpassade för olika nivå, allt från fyra hjul för extra stabilitet till inkopplad motor för längre sträckor i högre hastighet. Sparkcykel som det också kallas är också ett riktigt smart och smidigt transportmedel som enkelt kan packas in i bilen eller lätt bäras av en vuxen om barnen inte orkar mer. 

Hoppa loss på studsmattan

Från tidig morgon till sena kvällen, snabba stopp för att fylla på med vätska och energi utöver det är det bara en sak på agendan: studsa studsa studsa! Alla possitiva hälsoeffekter är som pricken över i:et, läs mer om fördelar med att hoppa studsmatta

Snabbt och skoj med skateboard

I ramper, på gatan, skolgården eller garageinfarten, i full fart eller för att öva in nya trix och hopp. I början är det lite svårt och ovant med balans och motorik, men övning ger även här färdigt och utvecklingen går snabbt när kidsen väl börjat. 

Cykeln är en trogen klassiker

Man ska aldrig underskatta en klassiker! Cykeln står år efter år med på barnens lista blad favoriter och användes av alla och i princip året om. Till och från träningen, i skogen eller i parker. Att det finns oändligt med fördelar för barn (och vuxna!) att cykla mer är bara en bonus.

Hjälm och skydd är a och o

Glöm inte säkerheten och kolla upp vilka skydd som behövs! När barnen är trygga vågar de mer, utvecklas mer, kan åka snabbare och ha roligare. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg