Test: Vinterjackor för dam
Outdoorguider

Test: Vinterjackor för dam

För att göra det lite enklare för dig att välja rätt har vi testat flera av vinterns damjackor.

Intersport testar vinterns damjackor 

Det är dags att börja fundera på vilken som blir årets vinterjacka. Vad är viktigt för dig? Vad skiljer olika jackor åt? Vilken jacka är varmast och vilken tål vatten bäst? För att göra det lite enklare för dig att välja rätt har vi testat flera av vinterns damjackor. 

Vi har även testat vinterjackor för herr

Vinterkappa i dun

Lång dunkappa i svart och grön

Läs mer och köp Glacier dunkappa.

Dunkappa i svart och mörkgrön

Dunjacka som sträcker sig hela vägen ner förbi till knäna och en bit till beroende på hur lång du är. Och just längden skapar en skön värme och gör den varmare än många andra dunjackor.  

Design: Jackan som talar för sig själv och fulländar hela din viteroutfit. Den raka, långa dunkappan är en av vintern och höstens starka trender när det kommer till ytterplagg. Klassiskt svart eller mer vågad mörk grön är upp till dig. 
Ordinarie pris: 1599:-

Quiltad jacka i trendigt uttryck

Sportig jacka från Röhnisch

Läs mer och köp Röhnischjackan.

Sportig vinterjacka för dam

Riktigt snygg, kortare vinterjacka med dunliknande syntetfoder och vattenavvisande yttermaterial fritt från miljöfarliga fluorkarboner. Dragkedjan kan öppnas från två håll och du kan visa upp snygga plagg undertill och få behaglig ventilation samtidigt. 

Design: De långa ärmmuddarna och lätt glansiga yttermaterialet gör att jackan känns sportig samtidigt som de exklusiva detaljerna och genomtänkta materialvalen ger en klädd känsla. Jackan finns förutom i den i ögonfallande röda färgen även i en mer diskret svart.
Ordinarie pris: 1699:-

Klassisk dunjacka för dam

Varm jacka från McKinley

Läs mer och köp dunjackan från McKinley.

Fluffig och varm dunjacka 

Dunjacka med 80% dun som skapar ett lätt och väldigt värmande plagg. Yttermaterialet är vattenavvisande i PFC-fritt material, impregnering utan kemikalier och perflourerade ämnen. Den höga kragen och huvan skapar en riktigt skön isolering när vädret kräver det.

Design: Klassisk fluffig dunjacka med dragsko i nederkant för den som vil dra åt och skapa en än mer fluffig siluett.  Finns även i rött som är en fortsatt stark trend på ytterkläder.
Ordinarie pris: 1499:-

Vattentät parkas med pälskrage

Vinterjacka med päls på huva

Läs mer och köp parkas från 8848.

Hög vattenpelare och fuskpäls

Parkas i vindtätt material med hög vattenpelare på 10 000 mm och fullt tejpade sömmar för total vattentäthet. Förutom att skydda från regnet är jackan väldigt varm med ett exklusivt fuskpälsfoder inne i den höga kragen och på övre delen av ryggen. Jackan har god andningsförmåga som gör att fukt från kroppen transporteras ut genom materialet för en komfortabel känsla. 

Design: Jackan är lätt figursydd med möjlighet att justera passformen ytterligare med dragsko i midja och nederkant. Den ljusa fuskpälsen ger en elegant känsla och kan tas av för en mer urban look.
Ordinarie pris: 2499:-

Klassisk parkas till dam

damparkas

Läs mer och köp parkas från McKinley här.

Vattentät vinterjacka med tejpade sömmar

Tjockare parkas med värmande dunliknande syntetisk vaddering och vind- och vattentätt slitstarkt yttermaterial med en vattenpelare på 5000 mm. Jackan har fullt tejpade sömmar, är impregnerad utan kemikalier, har flera praktiska fickor, reflexdetaljer och innovativa funktioner.

Design: Den lätt a-formade jackan ger en rymlig passform och kan justeras i midjan för mer figurnära modell. Gå på ett mer säkert kort i svart eller våga ta ut svängarna i den vinröda färgen. 
Ordinarie pris: 1599:-

Lång dunkappa

lång dunkappa från Nike

Långt är snyggt

Lång kappa i dun som sträcker sig långt ner över knäna för riktigt värmande effekt. Dunet gör kappan lätt och fluffig och ger en god isolering som håller värmen och yttertyget beskrivs som hållbart och slitstarkt med vattenavvisning. Dragkedjan går till inte hela vägen ner utan slutar ungefär vid knäna för att skapa rörelseflexibilitet.

Design: Den hellånga vita kappan lyser upp i vintermörkret samtidigt som den värmer i kylan. Jackan är i en rak modell i relativt smal passform ger en sofistikerad siluett som mixas upp med den fluffiga huvan och höga kragen. Välj att matcha med snön och gå på den vita jackan eller natthimlens svarta
Ordinarie pris: 2549:-

varm och vattentät vinterjacka från The North face

3 jackor i en

Läs mer och köp jackan från The North Face.

Elegant och funktionellt

Mångsidig och funktionell 3-i-1-jacka som har hela lager på lager principen i ett plagg. Det skräddarsydda ytterlagret skyddar mot väder och vind med hög vind- och vattentäthet och kan med dragkedja fästas ihop med det dunisolerade innerlagret. Använd samtliga delar för  total väderbeständig och utmärkt värme eller använd lagren för sig.

Design: Elegant jacka i längre modell med markerad midja och diskreta färgval. Trots flera lager behåller jackan en nätt känsla och smidig passform. De väl valda materialen och innovativa detaljerna skapar en känsla av exklusivitet.
Ordinarie pris: 4799:-

Tunn dunjacka till bra pris

Tunn dunjacka för damer

Läs mer och köp lättviktsjackan

Prisvärd tunn dunjacka

Med en lättviktsjacka eller tunn dunjacka som lager två kan du använda den snygga höstkappan ett bra tag till. Även när det är ett par minusgrader ute hjälper mellanlagret med 90% dun till att hålla dig fortsatt varm.  

Design: Den tunna dunjackan har en relativt smal passform så att du snyggt och stilrent kan få plats med den under en rock eller skaljacka. Finns förutom i mörkblå och röd även i grå metallic och vinröd
Ordinarie pris: 899:-

Andra 'Outdoorguider' inlägg