5 tips på cykelaktiviteter
Cykelguider

5 tips på cykelaktiviteter

Roliga saker att hitta på med cykeln i fokus.

14 maj 2022

Bästa cykelaktiviterna för familjen

På cykel är livet bra härligt; friheten, motionen och all den friska luften! Ni behöver inte ta er så långt, på med cykelhjälmen, cykla runt knuten och upptäck er närmiljö. Det är så mycket roligare och ger tillfälle till så mycket mer upptäckter än ni någonsin kunde tro. Här ger vi ett gäng tips på roliga saker att hitta på med cykeln i fokus. För stora och små, oavsett intressen och erfarenhet.

Testa downhill

Downhill är ett allt mer populärt sätt att cykla och ger betydligt mer adrenalinrus och pirr i magen än vanligt. Runt om i Sverige finns flera cykelparker, Bike Park, där du tar med dig cykeln upp för en backe via lift och kastar dig ut för nedfarterna med vinden i håret och leendet på läpparna. Nedfarterna finns ofta på olika nivå för att enkelt kunna anpassas för hela familjen och kan antingen göras som en dagutflykt eller en mer omfattande semester. 

Utförska naturen på cykelleder

Sverige har mycket att erbjuda på två hjul, du behöver knappt hoppa av cykeln för att upptäcka allt det vackra. Det finns färdiga paket med leder att cykla och stugor att bo eller i så skapar du din egen dröm i naturen, längst en strandpromenad eller i en annan vacker miljö du tycker om eller vill upptäcka mer av. Ta dig en bit bortanför din tomgräns eller ta dig längre för att upptäcka helt nya platser. Tack vare allemansrätten får du cykla nästan vart som helst, både i naturen och på enskilda vägar men tänk på att det inte gäller tomter, planteringar och privat mark samt att natturreservat kan ha särskilda restriktioner. 

Upplev skogen på MTB

Kom ut i skogen hela familjen, på två hjul kan ni uppleva mycket på kort tid och får dessutom en mer fartfylld upplevelse än om ni prommenerar. Att testa på mountainbike är kul, utmanande, ger bra träning och är fullt av nya upptäckter. Cykla på grusvägar i skogsmiljö, mindra uppkörda stigar eller gå loss i mer kuperad terräng. Ni bestmmer vart ambitionsnivån ska ligga, nya nivåer finns alltid att nå allt eftersom. 

Cykeln som transportmedel 

Visst kanske det låter lite tråkigt att transportcykla, men det behöver det inte alls vara. Att veta att man har något kul att se fram emot efter cykelturen kan ge en extra morot, både för stora och små. Cykla till en ny lekplats, till en skog, hem till kompisar en bit bort eller till djurparken eller liknande. Cykla via ett cafe eller ha med er matsäck för att fylla på energin innan ni tar er hemåt igeno. 

Cykelsemester

Vilken nivå ni lägger cykelsemestrandet på är givetvis helt upp till er. Gör en längre dagstur eller gå all in och packa de stora ryggsäckarna med tält, sovsäckar och liggunderlag, det funkar nästan året om beroende på väder och temperatur! Då kombinerar ni charmen med livet på cykel med alla fördelar som naturen och friluftslivet har attt erbjuda. 

Börja cykeläventyret på Intersport

Oavsett vad ni behöver till familjens cykeläventyr är ni välkomna till Intersport. Här finns allt från regnkläder, hjälmar och ryggsäckar till MTB, elcyklar och barncyklar för barn i alla åldrar. Dessutom kläder för alla väder, regnkläder, funktionsplagg och värmance plagg och accessoarer. 

Andra 'Cykelguider' inlägg