10 frågor till Kim Nilsson
Innebandyguider

10 frågor till Kim Nilsson

Innebandyproffset om finalen, uppladdningen och förväntningarna.

Innebandyproffset om finalen, uppladdningen och förväntningarna

Under innebandy-VM 2012 blev utlandsproffset Kim Nilsson utsedd till turneringens mest värdefulla spelare och matchens lirare i finalen. Då tog Sverige ett guld som de nu kämpar för att förvara. Igår blev laget klart för kvartsfinal och imorgon är det dags att gå på plan igen. Då för att möta de starkaste motståndarna.

1. Match mot Finland imorgon, hur är stämningen?

Den är bra! Det känns otroligt kul att få möta Finland redan i gruppspelet. Det är ganska ovanligt att två topplag möter varandra så tidigt.

2. Hur viktigt är publikstödet?

Publiken höjer verkligen stämningen. Under matcherna vi spelat hittills har vi haft över 7000 åskådare och imorgon är den siffran 10 000, så förutsättningarna är fantastiska. Vi känner verkligen att vi är mitt inne i en VM-turnering. Man kan nästan ta på stämningen, så det är bara att njuta.

3. Finland är er tuffaste motståndare. Är du nervös?

Ja, lite nervös är man ju alltid. Det är en gruppspelsfinal, så det är så det ska vara. Samtidigt är det ju otroligt kul, så jag ska se till att njuta så mycket jag bara kan.

4. Ni spås möta Finland i finalen. Kommer ni ”luras” med taktiken imorgon?

Vi får se hur coacherna tänker, om de vill att vi spelar ut hela registret eller om de vill mörka vissa taktiska delar inför en eventuell final. Det är upp till dem. Jag hoppas ju såklart att vi får köra på och visa allt vi har. Ska vi vinna VM så får vi se till att vinna alla matcher.  

5. Hur är tankarna kring att försvara VM-guldet?

Vi ser det mer som att vi ska vinna ett nytt guld, inte som att vi ska försvarar ett guld som vi redan har. Vi går in med full attack för att vinna igen.

6. Hur ser du på era chanser?

Våra chanser är väldigt stora och vi är ju favorittippade. Det är skoj men det innebär samtidigt en väldigt hög press, inte minst för att vi spelar på hemmaplan.

7. Hur sörjer du om ni förlorar?

Vi har jobbat så hårt för att vinna så jag har inte ens tänkt den tanken. Jag har inget bra svar på det. Men det är klart, vi har förlorat två VM-finaler mot Finland förut och jag var med en av gångerna. Det är det värsta som kan hända och jag vill inte uppleva det igen, särskilt inte på hemmaplan.

8. Hur firar du om ni vinner då?

Då firar jag tillsammans med mina lagkamrater och förhoppningsvis med svenska folket. Jag hoppas att det blir en riktigt stor folkfest.

9. Idag är ni matchfira, vad ska du göra?

Vi fick sovmorgon fram till klockan 09.00. Då käkade vi en stadig frukost och efter 10.00 gjorde alla lite vad de kände för. Jag gick en promenad, några vilade och några gick ner till hotellets spa. Många av oss ska nog se matchen mellan Tjeckien och Schweiz. Vi har blivit beordrade att vila och vi har ju två matcher i benen så det är ganska skönt att få en liten paus. Ikväll samlas vi för att gå igenom Finlands spel och diskutera morgondagens taktik.

10. Är du taggad?

Grymt taggad!

Foto: Wikipedia