Checklista: Börja innebandy
Innebandyguider

Checklista: Börja innebandy

Vad behövs på innebandyplanen?

Börja spela innebandy

Att spela innebandy är både roligt och riktigt bra träning, för både stora och små. Men vad behövs egentligen när en ska börja spela innebandy? Vi guidar dig till vad som behövs för den bästa starten på innebandyplanen.

  • Innebandyklubba
  • Grepplinda
  • Fodral
  • Glasögon
  • Skor
  • Boll

Innebandyklubba

Klubban är det mest centrala för att spela innebandy. Men det är inte så enkelt som en kan tro att hitta rätt. Prova dig fram och testa några olika varianter för att hitta den som är bäst för dig. i vår Köpguide kan du hitta mer information vad du ska tänka på när du köper innebandyklubba. 

Grepplinda

Får att få ett så naturligt bra grepp som möjligt är det mellan varven bra att byta grepplinda på din innebandyklubba. Förutom att du skapar en större säkerhet genom ett bra grepp kan du även hantera bollen på ett bättre sätt.

Innebandyfodral

Förvara dina klubbor i ett praktiskt fodral. Inte nog med att du har grejerna samlade på samma plats, med ett innebandyfodral skyddas även klubban från slag och stötar till och från matcher och träningar. 

Innebandyglasögon

På innebandymatcher för ungdomasspelarefinns det krav på att använda skyddsglasögon speciellt framtagna för innebandy. Även för dem där kravet inte gäller och på träningar är det en rekommendation att använda innebandyglasögon. Glasögonen från Intersport är godkända av IFF och har okrossbara imfria glas.

Innebandyboll

På träningar och matcher finns det innebandybollar i mängder. Men för nötandet hemma och om ni kan/får/vill spela lite i hallen innan träning är ett gäng bollar alltid bra att ha. 

Inomhusskor för innebandy

I jämförelse med många andra sporter är innebandy en av de billigaste sporterna. Det som är dyrast är skorna. Kanske finns redan ett par bra inomhusskor, kanske behövs det köpas ett par nya. Ett par inomhusskor med bra grepp, god andningsfunktion och skön passform. 

Innebandy på Intersport

Vi har det mesta för de flesta när det kommer till innebandy, för motionärer, nybörjare och de som satsar på elitspel. Kom in till någon av våra butiker och prova ut den utrustning du vill spela med eller beställ innebandyutrustning online på intersport.se.