Julklappstips för julklappsspelet
Livsstilsguider

Julklappstips för julklappsspelet

Ska du spela julklappsspelet eller är ute efter prisvärda julklappar under 100 kr? Då har du hittat rätt! Spana in våra tips!

Julklappsspelet tips

När tärningarna åker fram dagarna runt jul vet man att det inte är yatzy eller tärningsspelet 10 000 som gäller. Då är det solklart att det är dags för julklappsspelet. Samla familjen, släkten eller kompisgänget och gör er redo för familjefejd, kompisfight och en massa skratt. Ännu fler julklappstips till nära och kära och julklappsrim för de flesta klappar.

Bra presenter till julklapsspelet för olika summor

Ofta är en budget satt för hur mycket julklapparna i julklappsleken får kosta. Kanske köper man flera billiga julklappar, een eller ett par för en lite högre summa eller endast en för rätt mycket pengar. Här ger vi dig tips på klappar runt 50 kr, julklappar under 100 kr,  300 kr,  cirka 500 kr och dyrare julklappar för cirka 1000 kr. 

Julklappar under 100 kr

För den som letar julklappar under hundra kronor rör det sig ofta om köp av en till två klappar. Ett smart tips om du ska köra julklappsspelet på två ställen är att köpa två-pack av någon eller några grejer, då kommer du ofta lite billigare undan. 

Julklappar under 300 kr

Man får förvånansvärt mycket för bara några hundralappar. Både sport, redskap, kläder och annat kul. I den här prisklassen är det, med viss research, inte jättesvårt att hitta riktigt bra grejer både anpassat efter specifika personer i gruppen men även mer generella gåvor som kan passa de flesta.

Julklappar under 500 kr

Har du och familjen, kompisarna eller släkten kommit fram till en summa om cirka 500 kr har du ytterligare lite svängrum! Ska du köpa en generell julklapp som kan passa alla får du vara lite kreativ...

Julklapp för cirka 1000 kr

Cirka tusen kronor är mycket pengar för ett julklappsspel, men visst finns det dem som kör även på det. Kanske kan det vara en smart idé att köra en runda även med öppnade julklappar så man inte helt köper grisen i säcken.

Billiga julklappar runt 50 kr

Ofta handlar det här om att hitta relativt billiga julklappar, men utan att det bara ska vara skräp som åker ner i någon byrålåda så fort man kommer hem. Bra men billiga julklappar, finns det? Självklart!

Så går julklappsspelet till

För den som inte spelat julklappsspelet tidigare är det inte särskilt mycket regler att sätta sig in i, även om de ibland kan vara svåra att hålla koll på i stundens hetta. Det ni behöver är en äggklocka, två tärningar och mängder av julklappar mitt på bordet. 

Regler julklappsspelet

Sätt äggklockan på hemlig tid (cirka fem minuter) och slå därefter tärningarna i tur och ordning, får man en etta eller en sexa får man ta valfri julklapp. När alla julklappar är ute får man istället ta valfri julklapp från en medspelare när man får en etta eller sexa. Man kan köra ytterligare en runda där man får ta paket av varandra, fast utan julklappspapper denna gång. 

Julklappsleken med barn

I den snällare versionen är det ingen som får bli utan julklapp. Då måste den som har flest ge en klapp till den som saknar efter första rundan och det är därefter inte tillåtet att ta julklapp från den som bara har en. Perfekt om man spelar julklappsspelet med barn!

Ordning och reda

För att gå all in och liva upp leken (och kanske tävlingsandan) lite extra kan några attribut vara på sin plats. Kanske har ni en speciell låda med visselpipa och tidtagarur som åker fram varje jul, då vet alla: nu är det dags för julklappsspelet!

Julklappar på Intersport

På Intersport finns det julklappar för pappa, mamma, barn, äldre, syskon, kompisar och en massa fler. Köp dina julklappar online eller kom in till någon av våra butiker runt om i landet. För att göra det lite extra kul kan du även skriva julklappsrim även till julklappsleken. 

På allt du handlar ger Intersport 3% till föreningslivet. Du behöver bara vara medlem och ansluta en förening som du tycker förtjänar lite extra.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg