Julklappstips för julklappsspelet
Livsstilsguider

Julklappstips för julklappsspelet

Här är våra bästa julklappstips för den som ska spela julklappsspelet.

Julklappsspelet tips

När tärningarna åker fram dagarna runt jul vet man att det inte är yatzy eller tärningsspelet 10 000 som gäller. Då är det solklart att det är dags för julklappsspelet. Samla familjen, släkten eller kompisgänget och gör er redo för familjefejd, kompisfight och en massa skratt. Ännu fler julklappstips till nära och kära och julklappsrim för de flesta klappar.

Bra presenter till julklapsspelet för olika summor

Ofta är en budget satt för hur mycket julklapparna i julklappsleken får kosta. Kanske köper man flera billiga julklappar, een eller ett par för en lite högre summa eller endast en för rätt mycket pengar. Här ger vi dig tips på julklappar under 100 kr,  300 kr,  cirka 500 kr och dyrare julklappar för cirka 1000 kr. 

Billiga julklappar under 100kr

Ofta handlar det här om att hitta relativt billiga julklappar, men utan att det bara ska vara skräp som åker ner i någon byrålåda så fort man kommer hem. Bra men billiga julklappar, finns det? Självklart!

Julklappar under 300 kr

Man får förvånansvärt mycket för bara några hundralappar. Både sport, redskap, kläder och annat kul. 

Julklappar under 500 kr

Har du och familjen, kompisarna eller släkten kommit fram till en summa om cirka 500 kr har du ytterligare lite svängrum! Ska du köpa en generell julklapp som kan passa alla får du vara lite kreativ...

Julklapp för cirka 1000 kr

Cirka tusen kronor är mycket pengar för ett julklappsspel, men visst finns det dem som kör även på det. Kanske kan det vara en smart idé att köra en runda även med öppnade julklappar så man inte helt köper grisen i säcken.

Så går julklappsspelet till

För den som inte spelat julklappsspelet tidigare är det inte särskilt mycket regler att sätta sig in i, även om de ibland kan vara svåra att hålla koll på i stundens hetta. Det ni behöver är en äggklocka, två tärningar och mängder av julklappar mitt på bordet. 

Regler julklappsspelet

Sätt äggklockan på hemlig tid (cirka fem minuter) och slå därefter tärningarna i tur och ordning, får man en etta eller en sexa får man ta valfri julklapp. När alla julklappar är ute får man istället ta valfri julklapp från en medspelare när man får en etta eller sexa. Man kan köra ytterligare en runda där man får ta paket av varandra, fast utan julklappspapper denna gång. 

Julklappsleken med barn

I den snällare versionen är det ingen som får bli utan julklapp. Då måste den som har flest ge en klapp till den som saknar efter första rundan och det är därefter inte tillåtet att ta julklapp från den som bara har en. Perfekt om man spelar julklappsspelet med barn!

Julklappar på Intersport

På Intersport finns det julklappar för pappa, mamma, barn, äldre, syskon, kompisar och en massa fler. Köp dina julklappar online eller kom in till någon av våra butiker runt om i landet. För att göra det lite extra kul kan du även skriva julklappsrim även till julklappsleken. 

  • Smell Well - Doftpåsarna Smellwell är den perfekta julklappen i julklappsspelet. Doftpåsarna för skor, väskor eller skåp till exempel absorberar fukt vilket gör att dålig lukt som fotsvett eller annan fukt försvinner på ett kick. Kanske finns det någon i sällskapet med illaluktande fötter som är i extra behov?
  • Racket - Att ge bort sport även i julklappsspelet är en kanonidé som är fullt möjlig. Ett racket är kul och kanske lite oväntat att få - pingisracket eller strandtennis är bara två av många exempel beroende på vilken summa ni kommit överens om.
  • T-shirt - Visst kan det vara lite svårt med storlek om ni är ett gäng med olika mycket kroppsmassa. Är ni däremot ett mer homogent gäng sett till storlek är en t-shirt ingen dålig paket runt 100 kr. 
  • Reflexer - Reflexer i mängder blir, nästan, ingen besviken över under årets mörkaste tid. Reflexvantar, reflexväst, mössa eller accessoarer med olika reflextryck är några av grejerna på en lista som kan göras lång. 
  • Kalsonger - Beroende på vilket gäng ni är som kör julklappsspelet och hur ni går till väga kan kalsonger vara en kul grej. Är ni ett grabbgäng är det inga problem och är det personer med olika kön kan ni ju välja att spela med öppna klappar sista minuterna.
  • Bollar - En boll passar de flesta och är dessutom en bra morot att kanske ta sig ut och lira lite dagarna kring jul. En fotboll, basket boll eller någon annan boll som kan kicka igång sportmotivationen till nya säsongen.  
  • Strumpor - Vanliga strumpor går ju alltid åt men det kanske inte är den roligaste julklappen att få i julklappsleken. Men raggsockar, fluffiga sockor, ullstrumpor, skridstrumpor eller löparstrumpor – då blir det plötsligt väldigt mycket roligare att öppna julklappspappret. 
  • Mössa - I juletid är en mössa ett bra julklappstips för julklappsleken. Ofta är de i one size och passar därmed de flesta! En löparmössa, en beanie, en stickad mössa eller varför inte köra på win-win och ge en reflexmössa. 
  • Termos eller vattenflaska - Att slå in en vattenflaska eller termos är ofta välkommet! Användbart för flera ändamål, ger motivation till träning, sport eller friluftsliv och är dessutom helt oberoende av storlek för den som tar just den julklappen. 
  • Valla - För familjen eller gänget som är tokiga i längdskidåkning är valla en kul och alltid lika välkommen grej att få i julklapp. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg