Tips på mors dagspresent
Livsstilsguider

Tips på mors dagspresent

Dags att visa mamma den uppskattning hon förtjänar!

22 maj 2023

Present till mamma - här är bästa tipsen!

Mamma är värd allt, alltid. Men om det är någon dag man ska visa extra uppskattning är det mors dag! Kanske vill man göra något tillsammans, ge en stunds avkoppling eller ge en personlig present. Att köpa present till mamma är dock inte helt enkelt. För att ge dig lite hjälp på traven kommer här fem riktigt bra tips på morsdagspresent.

Ge mamma det lilla extra

Materiella gåvor är inte allt, det kan vara minst lika kul att göra något tillsammans eller välbehövligt att ge mamma lite egentid. Därför ger vi här, förutom alla tips om presenter, dessutom ett par kul kompletterande tips som är mer utav en upplevelse inom de olika temana.

Matchande kläder till mamma och barn

En riktigt rolig morsdagpresent är att ge matchande plagg till dig och mamma, eller till din partner och ditt barn. Här har vi ett presenttips som är en riktigt stor trend och dessutom väldigt snyggt och gulligt. Gå på lite mer nedtonade färger, mönster och modeller eller gå loss och överraska mamma med färg och mönster. 

Gör en fotografering!

För att förstärka den här presenten kan en fotografering vara roligt, både i stunden men även ett minne för livet. Fina fotografier på mamma och barn, eller hela familjen, är ett garanterat uppskattat komplement.

Badmode

Att mors dag ligger precis innan sommaren startar är väl värt att ha med i åtanke när du ska köpa present. Det finns massa snyggt badmode, kul aktiviteter och annat välbehövligt ute i butikerna och mycket bra presenttips att hämta. Allt från de självklara valen inom badmodet som baddräkter och bikini till de lite mer oväntade som tofflor, strandplagg eller kul saker för roliga aktiviteter på stranden. 

Strandtennis eller volleybollmatch

En bra kompletterande present för att samla upp strandtemat skulle kunna vara en heldag med picknick på stranden eller en utmaning om bäst av tre matcher strandtennis eller volleyboll. Det får en verkligen att börja ytterligare efter sommarens sol, bad och lediga tid tillsammans. 

Träningskläder till mamma

Fotbolllöpning, zumba, yoga eller styrketräning? Eller inget utav det, eller en massa olika. Oavsett om och vad mamma tränar eller om hon just nu kanske inte gör det av någon anledning är nya träningskläder alltid en kul morot. Antingen för  att utmana sig i den befintliga träningen, våga testa på något nytt eller för att börja träna lite mer. 

Anmälan till ett tränings- eller yogaevent

Beroende på vilken träningsform som är mest populära kanske ett online-event inom yoga eller träning, ett abonemang på en sport-streamingtjänst eller ett utomhusevent som funkar under rådande pandemi.  Då har du också chansen att fira mamma lite extra en dag till och så har ni något roligt att se fram emot tillsammans.   

Ut i naturen

Att komma ut mer i naturen är vissa en stort fan av medan andra inte har upptäckt alla fördelar ännu. Oavsett vilken av kategorierna din mamma passar bäst in i är det få som tackar nej till antingen egentid, familjetid eller mer tid utomhus. Oavsett vad som ska göras är då lite outdoorklädervandringsskor och eventuella prylar en bra mors dag present. 

Vandring med skattkarta eller campingupplevelse

En kul grej att ge tillsammans med lite friluftskläder eller utrustning är en skattkarta eller en tältövernattning i skogen i sommar. Få fler tips och mer inspiration i vår guide om tips på friluftsaktiviteter

Snygga kläder

Lika många mammor som det finns på jorden, lika många personliga stilar och klädsmaker finns det. Nästan i alla fall. Här kan du ges ett perfekt tillfälle att ge bort något riktigt trendigt som hon inte hade köpt själv eller välja ett säkert kort bland basplagg för att komplettera basgarderoben. Oavsett är snygga kläder alltid en kul inslagen överaskning 

Restaurangbesök eller fika i trädgården

Här kan du komplettera en snygg t-shirt, byxa eller sko med ett restaurangbesök, en biobiljett, göra skrattyoga tillsammans eller ta en boulematch. Eller varför inte ett personligt häfte med massage, fika i trädgården, fönsterputs eller gräsklippning.

Presentkort

Kanske har du ingen koll på vad mamma önskar sig och uppskattar, kanske är det lite brådis eller så har du i ärlighetens namn råkat glömma att det var just idag det var mors dag. Ett säkert kort som alltid funkar är just ett kort. Nämligen ett presentkort. Då kan mamma själv välja vad hon vill ha och prova i lugn och ro. Kanske då formulera ett rim om att en del av presenten är egentiden genom att shoppa? Bara det är ju en present i sig.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg