Skolväska till barnen
Livsstilsguider

Skolväska till barnen

Det är en viss känsla med att packa skolväskan inför första dagen efter sommarlovet.

12 augusti 2021

 

Rygga som skolväska till barn

Att börja skolan efter ett långt sommarlov innebär en speciell känsla. Det är många känslor på samma gång inför skolstarten, både nervositet, förväntan och spänning. De första veckorna efter skolavslutningen är det lyxigt att slippa ställa väckarklockan, inte behöva tänka på läxor och nästan aldrig behöva sitta still. När sommarlovet sedan börjar gå mot sitt slut börjar nyfikenheten på de nya ämnena komma, beslutsångesten över vilken som blir årets ryggsäck och längtan efter klasskompisarna. Här kan du se hela vårt utbud av ryggsäckar

Fördelar med ryggsäck

När du har hittat rätt ryggsäck för barnen är det vid många tillfällen svårt att byta till något annat, fördelarna är många! Bland annat:

  1. Sitter där den ska - För den aktiva som cyklar till skolan är näst intill allt utom ryggsäcken uteslutet för att så bekvämt som möjligt cykla med fokus på rätt saker.
  2. Ergonomiskt - Med en ryggsäck fördelar du vikten jämt vilket gör den till ett av de mest ergonomiska alternativen när det kommer till att välja skolväska oavsett om du har lättare eller tung packning.
  3. Snyggt - Inte nog med att det finns flera funktionella fördelar med ryggsäcken, den är dessutom snygg och ritkigt trendig. Välj mönster, färg och stil efter den personliga smaken!

Flera bra funktioner

På flertalet ryggsäckar finns funktioner du knappt visste fanns. Allt från speciellt anpassade fack, smidiga förvaringsutrymmet, genomtänka materialval och slitstarka partier på helt rätt ställe. Nedan är ett gäng funktioner som flera av våra väskor har:

  • Fodrat ergonomiskt formade axelremmar.
  • Vadderat fack för laptop.
  • Speciellt anpassat fack för mobil.
  • Fastsydd krok för nycklar.
  • Spänne framtill.

Tänk på storlek och passform

När du ska köpa en ryggsäck för barn är det ett par delar som kan vara väl värda att tänka på. Det första är att ryggsäcken är i rätt storlek för barnets storlek, en för stor ryggsäck kan både bli otymplig, för tung och till viss del hämma rörelseförmågan. Den ska också sitta skönt på och ha en bekväm passform, något som är individuellt för varje person. Dessutom ska det givetvis vara en snygg ryggsäck som man stolt kan hänga på stolsryggen eller över axeln.  

Även handbagage och vandringsryggsäck

Ryggsäckens användningsområden är näst intill obegränsade. Ryggsäcken är en praktisk väska för de flesta tillfällen och när den nu är en tydlig modemarkör kan dess funktionalitet dessutom kombineras med bra stil.

Förutom att använda ryggsäcken till skolan, träningen eller när det är dags för övernattning hos en kompis finns det än fler användningsmöjligheter. Ryggsäcken är bra som handbagage, när du väl är på semester, till stranden, för den som ska på läger, vandring eller skogsutflykt. Här hittar du även olika modeller av större väskor som kan användas som weekendbag eller träningsväska.

Skillnaden på en dyr och billig ryggsäck

I många fall kan kvalitén skilja på dyra och billiga produkter på marknaden. Och visst stämmer det till viss del även när det kommer till ryggsäckar. Funktioner, material och passform är delar som kan vara mer genomarbetade vid en dyr kontra en billig ryggsäck. 

Om du eller ditt barn ska använda ryggsäcken för vardagsbruk är det ofta inte priset som är avgörande för användningen. Fundera vad ryggsäcken ska användas till och vilka funkteion som är viktiga. Behöver det vara en vattentät ryggsäck? Hur många fack ska ryggsäcken ha? Vilka fack krävs för det du ska använda ryggsäcken till? Kanske är design och märke på ryggsäcken viktigare?


 

Ryggsäck som skolväska

Traditionellt sett är ryggsäcken väldigt populär att inhandla inför skolstart. Att omsorgsfullt välja modell, färg och eventuella motiv och figurer kan kännas som ett livsavgörande beslut i butiken. Den markerande doften, stela tyget och lite tröga dragkedjan innan ryggsäcken är använd ett par dagar. Flera av oss kan säkert minnas känslan att packa ner pennfack, egna hemnycklar och idrottskläder i den nya skolryggsäcken. Att morgonen efter, första dagen i skolan efter sommarlovet, dubbelkolla att allt är med, slänga upp ryggan på axeln och cykla iväg till skolan. 

Intersport laddar för skolstart

Kanske ska man börja första klass, byta skola för terminen eller ta steget över till mellanstadiet. Inför skolstart är det ett par grejer som är viktiga, en del grejer är bra att ha för att känna sig redo och andra ger bara den där extra känslan. Vissa saker kan man ärva och vissa får man köpa nytt. 

På Intersport laddar vi för skolstart med kläder som passar lika bra på lektionen som på rasten, inomhusskor och sneakers samt idrottskläder och regnkläder. Snygga ryggsäckar produceras både från sportmärken och kända producenter inom området men även från de stora modehusen och riktigt exklusiva märkena. På Intersport har vi ryggsäckar i olika modeller, material och storlekar.  Vi har dessutom flera märken på våra väskor, ryggsäckar från Haglöfs, adidas, Firefly, McKinley, Nike med flera . Är du ute efter en trendig, funktionell, vattentät eller billig ryggsäck? Oavsett vad du prioriterar för ryggsäck till dig eller dina barn kan vi hjälpa dig. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg