Ryggsäck som skolväska till barnen
Livsstilsguider

Ryggsäck som skolväska till barnen

Fördelar, funktioner och smarta saker att tänka på när du köper ryggsäck till barnen.

Att välja ryggsäck till barnen

Inför skolstarten är en ny skolväska ofta högt upp på önskelistan. Vår personliga favorit är ryggsäcken, här går vi igenom dess fördelar men även bra funktioner att hålla koll på, vilken storlek som passar och vad som är skillnaden på en dyr och billig ryggsäck. 

Funktioner att hålla koll på

På flertalet ryggsäckar finns funktioner du knappt visste fanns. Allt från speciellt anpassade fack, smidiga förvaringsutrymmet, genomtänka materialval och slitstarka partier på helt rätt ställe. Nedan är ett gäng funktioner som kan vara smarta att hålla koll på, utgå från ditt barns behov och användningsområden samt vad som är viktigt i vardagen.

  • Fodrat ergonomiskt formade axelremmar.
  • Vadderat fack för laptop.
  • Speciellt anpassat fack för mobil.
  • Fastsydd krok för nycklar.
  • Spänne framtill.

Tänk på storlek och passform

När du ska köpa en ryggsäck för barn är det ett par delar som kan vara väl värda att tänka på. Det första är att ryggsäcken är i rätt storlek för barnets storlek, en för stor ryggsäck kan både bli otymplig, för tung och till viss del hämma rörelseförmågan. Den ska också sitta skönt på och ha en bekväm passform, något som är individuellt för varje person. Dessutom ska det givetvis vara en snygg ryggsäck som man stolt kan hänga på stolsryggen eller över axeln.  

Fördelar med ryggsäck

När du har hittat rätt ryggsäck för barnen är det vid många tillfällen svårt att byta till något annat, fördelarna är många! Bland annat:

  1. Sitter där den ska - För den aktiva som cyklar till skolan är näst intill allt utom ryggsäcken uteslutet för att så bekvämt som möjligt cykla med fokus på rätt saker.
  2. Ergonomiskt - Med en ryggsäck fördelar du vikten jämt vilket gör den till ett av de mest ergonomiska alternativen när det kommer till att välja skolväska oavsett om du har lättare eller tung packning.
  3. Mångsidig - Ryggsäcken är en praktisk väska för de flesta tillfällen och dess användningsområden är näst intill obegränsade. Förutom att använda ryggsäcken till skolan, träningen eller när det är dags för övernattning hos en kompis finns det än fler användningsmöjligheter. Ryggsäcken är bra som handbagage, när du väl är på semester, till stranden, för den som ska på läger, vandring eller skogsutflykt. 
  4. Snyggt - Inte nog med att det finns flera funktionella fördelar med ryggsäcken, den är dessutom snygg och ritkigt trendig. Välj mönster, färg och stil efter den personliga smaken!

Skillnaden på en dyr och billig ryggsäck

I många fall kan kvalitén skilja på dyra och billiga produkter på marknaden. Och visst stämmer det till viss del även när det kommer till ryggsäckar. Funktioner, material och passform är delar som kan vara mer genomarbetade vid en dyr kontra en billig ryggsäck. 

Om du eller ditt barn ska använda ryggsäcken för vardagsbruk är det ofta inte priset som är avgörande för användningen. Fundera vad ryggsäcken ska användas till och vilka funkteion som är viktiga. Behöver det vara en vattentät ryggsäck? Hur många fack ska ryggsäcken ha? Vilka fack krävs för det du ska använda ryggsäcken till? Kanske är design och märke på ryggsäcken viktigare?


 

Sätt en personlig touch

Traditionellt sett är ryggsäcken väldigt populär att inhandla inför skolstart. Men att välja rätt är inte alltid helt enkelt. Att omsorgsfullt välja modell, färg, material och eventuella motiv och figurer kan kännas som ett livsavgörande beslut i butiken. Låt barnen kika runt först för att göra lite research kring vilka de viktigaste parametrarna är. Kanske ett visst varumärke? Detaljer i reflekterande material? En viss figur som ska vara på? Att välja ryggsäck är ett större beslut än vad mång avuxna ibland förstår.

Intersport laddar för skolstart

Kanske ska man börja första klass, byta skola för terminen eller ta steget över till mellanstadiet. Inför skolstart är det ett par grejer som är viktiga, en del grejer är bra att ha för att känna sig redo och andra ger bara den där extra känslan. Vissa saker kan man ärva och vissa får man köpa nytt. 

På Intersport laddar vi för skolstart med kläder som passar lika bra på lektionen som på rasten, inomhusskor och sneakers samt idrottskläder och regnkläder. Snygga ryggsäckar produceras både från sportmärken och kända producenter inom området men även från de stora modehusen och riktigt exklusiva märkena. På Intersport har vi ryggsäckar i olika modeller, material och storlekar.  Vi har dessutom flera märken på våra väskor, ryggsäckar från Haglöfs, adidas, Firefly, McKinley, Nike med flera . Är du ute efter en trendig, funktionell, vattentät eller billig ryggsäck? Oavsett vad du prioriterar för ryggsäck till dig eller dina barn kan vi hjälpa dig. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg