Tips på smart och effektiv löpning i vardagen
Löparguider

Tips på smart och effektiv löpning i vardagen

Förhindra att löpningen blir lidande av tidsbristen i det klassiska vardagspusslet.

20 januari 2023

Effektivisera vardagen med löpning

För att förhindra att löpningen blir lidande av tidsbristen i det klassiska vardagspusslet har vi i denna del av löparskolan ett gäng idéer på hur du kan få in mer löpning i vardagen.

Se vårt avsnitt med tema Vardagslöpning i Löparskolan Spring med Intersport.

Smart löpning

Tänk på att du varken behöver springa långt eller fort för att löpningen ska räknas. Två kilometer är bättre än inget, kanske kan du istället öka tempot lite och skapa veckans bästa pass?

Spring när barnen tränar

Passa på att få din träning gjort samtidigt som barnen tränar. Spring intervaller vid sidan av plan eller jogga i ett närliggande motionsspår.

Lunchträning

Effektivisera lunchrasten med en löprunda. Ha kläder och skor på jobbet, dra med dig en kollega och märk skillnaden både på jobbeffektiviteten och all tid ”som blir över” i vardagen.

Transportlöpning

Spring istället för att ta bilen eller bussen. Tänk möjligheter, inte begränsningar; Fixa en bra löparryggsäck så du kan springa hem från jobbet eller snygga träningskläder så du kan ta en lunchdate och sen springa vidare.

Spring med barnen

Låt antingen barnen cykla medan du springer eller testa olika upplägg för löpträning tillsammans med barnen. Se fler tips på löpning med barnen

Spring sista biten

Hoppa av bussen någon hållplats tidigare och spring sista biten hem, när du kommit hem är träningen redan gjord.

Löpband i vardagsrummet

När du förhör barnen på glosor, till ett spännande serieavsnitt eller medan middagen går klart i ugnen – det finns alltid tid för ett snabbt löppass.

Jogga med lurar

Effektivisera mera - Lyssna på en föreläsning, prata med en kompis eller ta del av ett lyssna-möte, vem har sagt att du behöver sitta still?

Kompislöpning

Träffa vänner eller familj över en löprunda, perfekt att kombinera socialt umgänge med motion, frisk luft och träning.

Planering och smarta inköp

För att få till mer löpning i vardagen kan lite planering underlätta! Ha med dig grejerna du behöver för att springa, packa ner en extra frukt i väskan eller se till att mobilen är laddad. Vissa smarta inköp kan även vara en god idé; till exempel en smidig löparryggsäck för transportlöpning eller ett par extra löparskor att ha på jobbet eller i bilen.

Andra 'Löparguider' inlägg