Test: Årets friluftsbyxor för dam 2019
Outdoorguider

Test: Årets friluftsbyxor för dam 2019

Vi har testat årets friluftsbyxor från McKinley, 8848 och Haglöfs.

6 april 2019

Säsongens friluftsbyxor för dam

Friluftsaktiviteter i naturen, för att komma ut på en promenad eller plocka svamp med familjen eller för att tälta i fjällen en vecka. Oavsett vad du ska göra är ett par kvalitativa friluftsbyxor en bra start. Men vilka passar just dig och dina ambitioner bäst? Vi har här testat sex av säsongens friluftsbyxor från 8848, McKinley och Haglöfs.

Är du ute efter en friluftsbyxor för herr? Läs då vårt test: Friluftsbyxor för herr 2019.

McKinley softshellbyxa Holly

Läs mer och köp Holly här.

Byxor för vandring, klättring eller paddling

Outdoorbyxa i stretch med ventilerande, snabbtorkande och vattenavvisande egenskaper. Bra rörelsefrihet och flera praktiska fickor och detaljer.  En riktigt bra byxa där din rörelsefrihet ställs på prov, till exempel vid kanotpaddling, klättring eller vandring.

Ordinarie pris: 599 kr.

Haglöfs frilufsbyxa Mid trekk

Läs mer och köp Mid Trekk här.

Slitstark friluftsbyxa med flera funktioner

Testets mest slitstarka friluftsbyxa med komfortabel stretch och förböjda knän. Sex hällor varav en med fästögla, flera fickor med och utan dragkedja samt benfållar som kan justeras med en hand. En byxa som passar bra för de flesta friluftsaktiviteter. 

Ordinarie pris: 1399 kr.

McKinley Vandringstights Trail

Läs mer och köp Trail här.

Vandringstights med extra förstärkning

Vandringstightsen från McKinley är en nyhet på marknaden. Precis som vanliga tights är de mycket figurnära, i väldigt stretchigt material och med hög andningsfunktion. När de är anpassade för vandring, men även utomhusträning och obstacle race, har de dessutom extra förstärkning vid rumpa och knä samt praktiska fickor.

Ordinarie pris: 499 kr.

8848 softshellbyxa Mission

Läs mer och köp Mission här.

Flexibel och hållbar vandringsbyxa

Vandringsbyxa i stretchigt material med vaxade förstärkta partier över ben och rumpa. Stretchmaterialet är snabbtorkande och transporterar bort fukt för att hålla dig torr och bekväm i naturen. Byxans förformade knän ger en naturlig passform och knäppningen vid ankeln ger möjlighet att justera vidden.

Ordinarie pris: 1199 kr.

McKinley friluftsbyxa Pine

 

Läs mer och köp Pine här

Krftfull friluftsbyxa med slitstyrka och flexibilitet

En mycket kraftfull friluftssbyxa i vind- och vattenavvisande material som klara de flesta typer av aktiviteter. Med extraförstärkta partier får du mer slitstyrka där det behövs och med stretchmaterial på utvalda ställer får du komforten och flexibiliteten. 

Ordinarie pris: 999 kr.

McKinley capribyxa Fern

Läs mer och köp Fern här

Trekvartsbyxor för naturen eller vardagen

För varmare dagar i naturen är ett mellanting mellan shorts och byxa ett bra alternativ. McKinley Fern är en capribyxa i snabbtorkande material med lätt vattenavvisande förmåga. Med stilren design funkar de precis lika bra i naturen som för en praktisk och skön vardag.

Ordinarie pris: 499 kr.

Andra 'Outdoorguider' inlägg