Test: Årets friluftsbyxor för herr 2021
Outdoorguider

Test: Årets friluftsbyxor för herr 2021

Vi har testat årets friluftsbyxor från McKinley, Lundhags, 8848 och Haglöfs.

9 maj 2021

Vi testar säsongens vandringsbyxor till herr

Det finns många olika friluftsbyxor och det är inte alltid lätt att välja rätt modell för just dina friluftsaktiviter. Kanske behöver du byxor med mycket stretch, en väldigt slitstark variant eller en stilren byxa som du kan använda även till vardags? Oavsett vilken byxa du är ute efter hittar du dem hos oss, ta först reda på vilken modell du gillar bäst i vår byxguide, ta därefter del av vårt test där vi testat några av säsongens friluftsbyxor från Lundhags, McKinleyHaglöfs och 8848.

 Är du ute efter friluftsbyxor för dam? Läs då vårt test: Friluftsbyxor för dam 2021.

Populär friluftbyxa från McKinley

Friluftsbyxa för jakt, fiske och andra utomhusaktiviteter

Pine är en kraftfull friluftsbyxa med flera praktiska fickor och genomtänkta funktioner som justerbara band vid byxbenens slut. Vind- och vattenavvisande material med stretch baktill och i grenen gör att ge bättre flexibilitet och passform. En perfekt byxa för flera utomhusaktiviteter så som jakt och fiske. 

Ordinarie pris: 999 kr.

Tålig friluftsbyxa från Haglöfs

Slitstark byxa med förstärkningar där dee blir mest utslitna

Slitstark friluftsbyxa med vattentäta förstärkningar i sätet, på benslutens insidor och över knäna där byxan blir som mest utsatt. Ventilationsblixtlås, justerbara benfållar, två fästöglor i hällorna, flera praktiska fickor, anpassad mobilficka och bakficka med dragkedja. En byxa för de festa friluftsaktiviteter.

Ordinarie pris: 1899 kr. 

Smidig softshellbyxa från McKinley

Stretchig vandringsbyxa i funktionsmaterial

Vattenavvisande vandringsbyxa i stretchigt och snabbtorkande material med god ventilation, flera fickor och finesser. Med stilren design och diskreta färger passar byxan lika bra för naturens alla aktiviteter som för en aktiv vardag. 

Ordinarie pris: 599 kr.

Friluftsbyxa med förstärkning från 8848

Trekvartsbyxa för vardag och friluftsliv

Tekniskt avancerad friluftsbyxa i 4-vägsstretch för maximal rörlighet och förformade knän för en naturlig passform och hög flexibilitet. Det snabbtorkande materialet är bra om du satt dig på en fuktig stubbe eller om de kommer en lättare regnskur och den god andningsfunktion för att transportera bort fukt från huden. De slitstarka, vaxade förstärkningarna över knän och på ben och säte skyddar där du under dina utomhusaktiviteter utsätts för som mest för slitage. 

Ordinarie pris: 1299 kr

Lundhags outdoorbyxa i ekologisk bomull & återvunnen polyester

Kraftig outdoorbyxa med stretchpaneler och ventilation

Slitstark outdoorbyxa framtagen för krävande utomhusdagar. Högfunktionellt, slitstark material i en mix av återvunnen polyester och ekologisk bomull. Med slitstarka stretchpaneler, förstärkta partier och dragkedjor för ventilation på insidan av benen, i fickorna och vid byxabenets nederdel.

Ordinarie pris: 2499 kr.

Vandringsbyxa från Haglöfs 

Byxa för klättring och andra friluftsaktiviteter

Outdoorbyxa i lätt vindtätt softshellmaterial med vind- och vattenavvisning, bra andningsförmåga och 4-vägsstretch för maximal komfort. Framtagen och anpassad för bergsklättring och liknande aktiviteter som ställer höga krav på rörlighet och flexibilitet. Byxan har relativt smal passform, har mycket stretch, förformade knän och minimala sömmar för ökad rörelsefrihet.

Ordinarie pris: 1199 kr.

Vandringsbyxa med avtagbara ben

Snabbtorkande lättviktsmaterial med fyrvägsstretch

Tunnare friluftsbyxa i smidigt stretchmaterial med dragkedja vid knät som gör att du kan dra av nedre byxben och föra vandringsbyxan till vandringsshorts. Det snabbtorkande lättviktsmaterialet har fyrvägsstretch, stretch åt båda håll, samt en vattenavvisande förmåga med PFC fri impregnering vilket är bra vid en lättare regnskur eller om du satt dig på en fuktig sten eller stubbe. 

Ordinarie pris: 799 kr.

Utgå från dina aktiviteter och behov

På Intersport har vi ett stort utbud av friluftsbyxor som passar oavsett vad du ska hitta på. Allt från klättring, jakt och fiske till hike, jobb i trädgården eller en aktiv vardag. Utgå från dina behov, din stil och de aktiviteter du tar dig för. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg