Test: Årets friluftsbyxor för herr 2019
Outdoorguider

Test: Årets friluftsbyxor för herr 2019

Vi har testat årets friluftsbyxor från McKinley, 8848 och Haglöfs.

24 april 2019

Vandringsbyxor och outdoorbyxor till herr

Det finns många olika friluftsbyxor och det är inte alltid lätt att välja rätt modell för just dina friluftsaktiviter. Kanske behöver du byxor med mycket stretch, en väldigt slitstark variant eller en stilren byxa som du kan använda även till vardags? Oavsett vilken byxa du är ute efter hittar du dem hos oss, vi har testat säsongens modeller från 8848, Haglöfs och McKinley.

Är du ute efter en friluftsbyxor för dam? Läs då vårt test: Friluftsbyxor för dam 2019.

McKinley friluftsbyxor Pine

Läs mer och köp Pine här.

Friluftsbyxa för jakt, fiske och andra utomhusaktiviteter

Kraftfull friluftsbyxa med flera praktiska fickor och genomtänkta funktioner. Vind- och vattenavvisande material med stretch i grenen och baktill gör att ge bättre flexibilitet och passform. En perfekt byxa för flera utomhusaktiviteter så som jakt och fiske. 

Ordinarie pris: 999 kr.

 Haglöfs friluftsbyxa Rugged Mountain

Läs mer och köp Rugged Mountain här.

Slitstark byxa med förstärkningar där dee blir mest utslitna

Slitstark friluftsbyxa med vattentäta förstärkningar i sätet, på benslutens insidor och över knäna där byxan blir som mest utsatt. Ventilationsblixtlås, justerbara benfållar, två fästöglor i hällorna, flera praktiska fickor, anpassad mobilficka och bakficka med dragkedja. En byxa för de festa friluftsaktiviteter.

Ordinarie pris: 1699 kr.

McKinley Softshellbyxor Ley

Läs mer och köp Ley här.

Stretchig vandringsbyxa i funktionsmaterial

Vattenavvisande vandringsbyxa i stretchigt och snabbtorkande material med god ventilation, flera fickor och finesser. Med stilren design och diskreta färger passar byxan lika bra för naturens alla aktiviteter som för en aktiv vardag. 

Ordinarie pris: 599 kr.

 8848 byxa Nordic Civetta

Läs mer och köp Nordic Civetta här.

Byxa med förstärkning, förböjda knän och 4-vägsstretch

Stretchiga vandringsbyxor med hög andningsfunktion och snabbtorkande egenskaper. Försedd med vaxad förstärkning på benen och i sätet för att vara extra slitstarka och med förböjda knän och 4-vägsstretch för att erhålla hög komfort. De har knäppning vid ankeln, tåliga dragkedjor och flera fickor med och utan dragkedja.

Ordinarie pris: 1199 kr.

Haglöfs trekkingbyxa Mid Trekk

Läs mer och köp Mid Trekk här.

Mycket tålig friluftsbyxa 

Kraftfull friluftsbyxa i mycket tåligt material med förböjda knän och strech för flexibilitet och bekvämlighet. Flera genomtänkta funktioner som hällor med fästögla, justerbara benfållar, säkerhetsficka och flera andra fickor med och utan blixtlås. 

Ordinarie pris: 1399 kr.

McKinley trekvartsbyxa Field

Läs mer och köp Field här.

Trekvartsbyxa för vardag och friluftsliv

Trekvartsbyxa för vandringar i varmare väder eller för en praktisk klädstil till vardags under våren och sommar. Byxorna är i snabbtorkande material och har viss vattenavvisande förmåga. Byxan finns förutom i beige och svart i en dov grön samt en blågrå nyans.

Ordinarie pris: 499 kr

Andra 'Outdoorguider' inlägg