Test: Årets friluftsbyxor för herr 2020
Outdoorguider

Test: Årets friluftsbyxor för herr 2020

Vi har testat årets friluftsbyxor från McKinley, Peak Performance, 8848 och Haglöfs.

Vi testar säsongens vandringsbyxor till herr

Det finns många olika friluftsbyxor och det är inte alltid lätt att välja rätt modell för just dina friluftsaktiviter. Kanske behöver du byxor med mycket stretch, en väldigt slitstark variant eller en stilren byxa som du kan använda även till vardags? Oavsett vilken byxa du är ute efter hittar du dem hos oss, vi har testat några av säsongens modeller från Peak Performance, McKinleyoch Haglöfs och 8848.

 Är du ute efter en friluftsbyxor för dam? Läs då vårt test: Friluftsbyxor för dam 2020.

Pine - Populär friluftbyxa från McKinley

Friluftsbyxa för jakt, fiske och andra utomhusaktiviteter

Kraftfull friluftsbyxa med flera praktiska fickor och genomtänkta funktioner som justerbara band vid byxbenens slut. Vind- och vattenavvisande material med stretch baktill och i grenen gör att ge bättre flexibilitet och passform. En perfekt byxa för flera utomhusaktiviteter så som jakt och fiske. 

Ordinarie pris: 999 kr.

Nordic Civetta - Förstärkt softshellbyxa från 8848

Byxa med förstärkning, förböjda knän och 4-vägsstretch

Stretchiga vandringsbyxor med hög andningsfunktion och snabbtorkande egenskaper. Försedd med vaxad förstärkning på benen och i sätet för att vara extra slitstarka och med förböjda knän och 4-vägsstretch för att erhålla hög komfort. De har knäppning vid ankeln, tåliga dragkedjor och flera fickor med och utan dragkedja.

Ordinarie pris: 1199 kr.

blå  röd grå

Ley - Smidig softshellbyxa från McKinley

Stretchig vandringsbyxa i funktionsmaterial

Vattenavvisande vandringsbyxa i stretchigt och snabbtorkande material med god ventilation, flera fickor och finesser. Med stilren design och diskreta färger passar byxan lika bra för naturens alla aktiviteter som för en aktiv vardag. 

Ordinarie pris: 599 kr.

Rugged Mountain - Tålig friluftsbyxa från Haglöfs

Slitstark byxa med förstärkningar där dee blir mest utslitna

Slitstark friluftsbyxa med vattentäta förstärkningar i sätet, på benslutens insidor och över knäna där byxan blir som mest utsatt. Ventilationsblixtlås, justerbara benfållar, två fästöglor i hällorna, flera praktiska fickor, anpassad mobilficka och bakficka med dragkedja. En byxa för de festa friluftsaktiviteter.

Ordinarie pris: 1699 kr. 

Field - Snygg trekvartsbyxa från McKinley

Trekvartsbyxa för vardag och friluftsliv

Trekvartsbyxa för vandringar i varmare väder eller för en praktisk klädstil till vardags under våren och sommar. Byxorna är i snabbtorkande material och har viss vattenavvisande förmåga. Byxan finns förutom i beige och svart i en dov grön samt en blågrå nyans.

Ordinarie pris: 499 kr

Peak Performance innovativa teknik 

Byxa för klättring och andra friluftsaktiviteter

Outdoorbyxa i lätt vindtätt softshellmaterial för maximal komfort. Framtagen och anpassad för bergsklättring med smal passform, mycket stretch och tekniskt avancerat funktionsmaterial för att hålla dig torr och sval. Med extra ventilation och förstärkta partier där det behövs som mest fungerar de även bra till andra friluftsaktiviteter.

Ordinarie pris: 1999 kr.

Camp - stilren capribyxa

Vattenavvisande capribyxa

En klädd och stilren byxa som är lika snygg i vardagen som i skog, mark och natur. Byxans hällor gör att du naturligt kan bära skärp och dess många fickor är praktiska och funktionella. Längden på byxan sträcker sig ungefär en bit under knät och är ett perfekt alternativ på vår och sommaren. Friluftbyxan Camp från McKinley är lätt vattenavvisande och har snabbtorkande egenskaper vilket inte gör regnet till en risk. 

Ordinarie pris: 499 kr.

Utgå från dina aktiviteter och behov

På Intersport har vi ett stort utbud av friluftsbyxor som passar oavsett vad du ska hitta på. Allt från klättring, jakt och fiske till hike, jobb i trädgården eller en aktiv vardag. Utgå från dina behov, din stil och de aktiviteter du tar dig för. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg