Test: Årets friluftsbyxor för dam 2020
Outdoorguider

Test: Årets friluftsbyxor för dam 2020

Vi har testat årets friluftsbyxor från McKinley, Peak Performance, 8848 och Haglöfs.

Säsongens vandringsbyxor för dam

Friluftsaktiviteter i naturen, för att komma ut på en promenad eller plocka svamp med familjen eller för att tälta i fjällen en vecka. Oavsett vad du ska göra är ett par kvalitativa friluftsbyxor en bra start. Men vilka passar just dig och dina ambitioner bäst? Vi har här testat några av säsongens friluftsbyxor från 8848, McKinley, Peak Performance och Haglöfs.

Är du ute efter en friluftsbyxa för herr? Läs då vårt test: Friluftsbyxor för herr 2020.

Holly - smidig softshellbyxa från McKinley

Byxor för vandring, klättring eller paddling

Holly är en outdoorbyxa i stretch med ventilerande, snabbtorkande och vattenavvisande egenskaper. Bra rörelsefrihet och flera praktiska fickor och detaljer.  En riktigt bra byxa där din rörelsefrihet ställs på prov, till exempel vid kanotpaddling, klättring eller vandring.

Ordinarie pris: 599 kr.

Camp - Trekvarts friluftsbyxa från McKinley

Trekvartbyxa med smarta funktioner

För varmare dagar i naturen är ett mellanting mellan shorts och byxa ett bra alternativ. McKinley Camp är en capribyxa i snabbtorkande material med lätt vattenavvisande förmåga. Med stilren design funkar de precis lika bra i naturen som för en praktisk och skön vardag. Praktiska fickor, med och utan dragkedja och skön resår i midjan. 

Ordinarie pris: 499 kr.

Mid Trekk - tålig friluftsbyxa från Haglöfs 

Slitstark friluftsbyxa med flera funktioner

Testets mest slitstarka friluftsbyxa med komfortabel stretch och förböjda knän. Sex hällor varav en med fästögla, flera fickor med och utan dragkedja samt benfållar som kan justeras med en hand. En byxa som passar bra för de flesta friluftsaktiviteter. 

Ordinarie pris: 1399 kr.

Trail - Mångsidiga vandringstights från McKinley

Vandringstights med extra förstärkning

Vandringstightsen från McKinley är en nyhet på marknaden. Precis som vanliga tights är de mycket figurnära, i väldigt stretchigt material och med hög andningsfunktion. När de är anpassade för vandring, men även utomhusträning och obstacle race, har de dessutom extra förstärkning vid rumpa och knä samt praktiska fickor.

Ordinarie pris: 499 kr.

Mission - förstärkt softshellbyxa från 8848

Flexibel och hållbar vandringsbyxa

Vandringsbyxa i stretchigt material med vaxade förstärkta partier över ben och rumpa. Stretchmaterialet är snabbtorkande och transporterar bort fukt för att hålla dig torr och bekväm i naturen. Byxans förformade knän ger en naturlig passform och knäppningen vid ankeln ger möjlighet att justera vidden.

Ordinarie pris: 1299 kr. 

Fir - klassisk funktionsbyxa från McKinley

Kraftfull friluftsbyxa med slitstyrka och flexibilitet

Fir är en mycket kraftfull friluftssbyxa i vind- och vattenavvisande material som klara de flesta typer av aktiviteter. Flera fickor, både fram och bak med och utan dragkedja, och åtdragbart band vid bensluten. Med extraförstärkta partier får du mer slitstyrka där det behövs och med stretchmaterial på utvalda ställer ges komforten och flexibiliteten. 

Ordinarie pris: 999 kr.

Light Softshell - vandringsbyxa från Peak Performance

Smal outdoorbyxa i softshell

Outdoorbyxa i smal passform anpassad för klättring och andra aktiviteter där en smidig byxa är att föredra. Vindtätt, stretchigt softshellmaterial med god andningsfunktion för att hålla dig sval, torr och bekväm. Byxans extra ventilation och förstärkta partier ger extra tålighet och blixtlåsventilationen ger ytterligare bekvämlighet under varma dagar.

Ordinarie pris: 1999 kr.

Ivy - mångsidig capribyxa från McKinley

Vattenavvisande capribyxa

Bekväm byxa med lätt vattenavvisande förmåga och snabbtorkande egenskaper. Med sina många fickor, praktiska hällor och resåren i midjan har du komforten och funktionen som krävs för en promenad, friluftsaktivitet eller aktiv vadrad.

Utgå från din stil och dina behov

På Intersport hittar du outdoorbyxor från marknades största varumärken för alla tillfällen. Oavsett vad du ska hitta på finns en modell för dig, för allt från klättring, fiske och jakt till hike, trädgårdsarbete eller en aktiv vardag. Utgå från din stil, dina behov, vad du känner dig bekväm i och vad du ska aktivera dig med. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg