Stiga - Pingisguide
Racketsportguider

Stiga - Pingisguide

Din guide till utrustningen som krävs för att spela pingis.

Pingisrack, pingisbord och pingisbollar

Att ha ett pingisbord och ett par pingisrack kan lyfta vilken lunchrast, AW, släktmiddag, fest eller playdate som helst. Att spela bordtennis passar de allra flesta och är riktigt kul. Det är även en bra träningsform som både får svetten och eventuell tävlingsanda att komma fram. Nedan är din guide till utrustningen som krävs för att spela pingis. 

Välj rätt pingisrack

STIGAS pingisrack är indelade i ett stjärnsystem. Välj racket efter din egen nivå och erfarenhet. Kom ihåg att ju snabbare racket du väljer desto mindre kontroll har den. 

  • 1 stjärna: Lättspelat racket med mycket kontroll utan för mycket spinn och hög fart. För rookies och skolverksamhet.
  • 2-3 stjärnor: För dig som vill börja spela i klubb. Mer far och möjlighet att utveckla ditt spelande.
  • 4 stjärnor: För dig som spelar i klubb och spelat ett tag. Hög fart och spinn.
  • 5 stjärnor: Tävlingsracket för avancerat spelande. Farten och skruven är maximal. Kräver väldigt bra teknik och bollkänsla.

Pingisbollar

Det finns två sorters pingisbollar, Polyboll i plast och den klassiska Celluloid. Bollarna finns även i två färger, vit och orange. STIGA har prisvärda pingisbollar för hobbybruk med bra kvalitet, bollar som vänder sig till spel på skolor, fritids, i hemmet och liknande.

För matchspel finns det bordtennisbollar av högsta kvalitet, godkända av ITTF – International Table Tennis Federation. Dessa bollar är handplockade för att få optimala egenskaper, jämnheten och hårdheten skall vara exakta för att möta ITTF:s standard.

Att köpa ett pingisbord

När du ska köpa pingisbord finns det ett par saker att tänka på. Om du vill ha ett pingisbord för inomhus- eller utomhusbruk, om du vill kunna fälla ihop ditt bordtennisbord samt hur stort du vill ha det. Ett pingisbord att ha utomhus är ofta mer stabilt och i tåligare material för att tåla mer i jämförelse med ett inomhusbord. Att ha ett hopfällbart pingisbord uppskattar många som inte har en massa utrymme över, då kan du plocka fram bordet och spela när lusten faller in och ha det undangömt i annat fall. Gällande storlek på pingisbord är standardmåttet 274 x 152 cm men det finns även mindre alternativ och minipingisbord. 

Bra förvaring = ökad livslängd

Förvaring av din racket är a och o för att få ut det mesta av dess livslängd och spelbarhet. Utan fodral utsätts ditt rack för onödiga påfrestningar. Förutom damm och smuts så är även solljus och hög fuktighet dåligt för din rackets hållbarhet. Så bevara ditt racket i ett fodral och förläng livslängden.

Två typer av racketväskor: 

STIGA Batcover: racketformat fodral. Litet och lätt att ta med sig i väskan. Plats för tre bollar.

STIGA Batwallet: Tävlingspelarens favorit. Extra rum för allt du kan tänkas vilja ha med dig till matchen. 

Racketvård, inte att förglömma

Yttre påverkan i form av damm och smuts förstör och torkar ut gummit. Prova att bolla lite på egen hand. Efter några studsar kommer du kunna se att det snabbt blir märken. Tänk då hur det blir efter ett par matcher! Genom bra rengöring och gummivård håller du gummit rent vilket förlänger livstiden på din racket och håller spelet på topp. 

Pingis på Intersport

På Intersport har vi det mesta du behöver för att spela pingis. Allt från bordtennisbord och pingisrack till kläder och pingisbollar. Kom in till någon av våra butiker runt om i Sverige och få mer råd och hjälp eller köp utrustning till pingis online. Är du mer sugen på en annan racketsport kan du läsa vår köpguide för tennis eller inspireras av padel.

Andra 'Racketsportguider' inlägg