1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Välj rätt träningstrosor & träningskalsonger

Här går vi igenom vad du ska tänka på när du väljer underkläder för träningen, allt för att optimera komforten och prestationsförmågan under träningen

Två bilder; en på en man i kalsonger och en på en kvinna i trosor och sport bh

Träningsunderkläder för dam och herr

Bekväma, funktionella och snygga träningskläder pratas det mycket om och ofta är dessa hyllor i garderoben väl fyllda. Dock pratas det inte lika mycket om alla typer av träningskläder. Träningsunderkläderna får inte alls det utrymme de förtjänar.

För att optimera komforten och prestationsförmågan under träningen måste du klä dig rätt hela vägen inifrån och ut.

Löparkalsonger och träningstrosor

Dina träningskläder är anpassade efter olika typer av träning och intensitet och lägger stor vikt vid funktionellt material och möjlighet till bra rörelse. Detsamma borde du göra med träningstrosor och träningskalsonger. Underkläder för sport och träning är gjorda i polyester och anpassade för rörlighet både sett till modell och material. Underkläder för träning gör så mycket större skillnad än vad man kan tro. Testa och du märker skillnaden!

- Många använder samma underkläder som vanligt även när de tränar. När man testat ett par anpassade för träning upplever de flesta dem så bekväma att man vill använda dem även när man inte tränar, säger Sofia Willén Ryman, produktchef för underkläder på Craft.

Underkläder i funktionsmaterial

Att använda underkläder i bomull under träning är ingen bra idé. Bomullen absorberar fukt och svett vilket gör att du blir blöt och kall under träningen trots bra träningskläder i funktionsmaterial. Underkläder för träning är gjorda i snabbtorkande funktionsmaterial med god fukttransport där fukt och svett transporteras från tyget och gör dig fortsatt torr och bekväm.

Med bomullsunderkläder spelar det ingen roll om du har funktionella plagg utanpå, särskilt inte om du tränar ute och det är kallt. Blir du då fuktig och kall närmast kroppen är det svårt att få en behaglig temperatur.

Modell och passform

Vilken passform och modell du önskar på dina träningsunderkläder är såklart individuellt. Det viktigaste är att modellen på sporttrosorna eller sportkalsongerna passar dig och att de sitter bekvämt och inte skär in eller skaver. Då du inte får prova underkläder i butik är det väl värt att utgå ifrån ett par delar när du väljer träningstrosor eller träningskalsonger. Samtidigt är underkläderna inte de dyraste av träningskläderna och skulle du välja en första modell som inte känns 100% kan du köpa ytterligare ett par som med största sannolikhet känns bättre.

Tänka på detta när du köper sporttrosor och sportkalsonger

Hur ska jag tvätta träningsunderkläder?

Precis som vanligt när du tvättar funktionskläder är det även för underkläder 40 grader och absolut inget sköljmedel som gäller. Använder du sköljmedel när du tvättar kläder i funktionsmaterial täpps fibrerna till vilket gör att dess uppsugningsförmåga och andningsförmåga försämras samt att elasticiteten i kläderna minskar.

Underkläder online på Intersport

På Intersport har vi ett brett utbud underkläder för dam och herr. Såväl träningsunderkläder som andra, mer anpassade för vardagen. Här finns underkläder från Björn Borg, Nike, Pro Touch, Etirel och många fler. Vart välkommen att köpa underkläder onlie eller i någon av våra butiker.