1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR
Sommarrea - rean är påfylld - HANDLA HÄR!Sommarrea - rean är påfylld - HANDLA HÄR!

Ansvarsfull konsumtion

När det kommer till ansvarsfull konsumtion finns det mycket både vi som företag och våra kunder kan göra. Vi vill skapa en förståelse kring ansvarsfull konsumtion och guida både medarbetare och konsumenter till bra och hållbara val. Både med små och relativt enkla medel men även ur ett större perspektiv och på längre sikt.

Lång livslängd leder till hållbarhet

Vi tar steg för steg mot ett mer hållbart utbud i allt från kläder och skor till utrustning och sportprylar. Vi strävar efter att ta fram produkter som kunden ska vilja använda länge, kunna sälja vidare eller som kan ärvas till syskon, vänner och släktningar. Med rätt material, god kvalité och lång hållbarhet kan vi skapa förutsättningar för en mer hållbar konsumtion för våra kunder.

Detta gör vi på flera sätt, bland annat:

  • Vi satsar mycket på kvalitet och hållbarhet för att plagg ska kunna ärvas från syskon eller vänner.
  • För att skapa en hållbar garderob strävar vi efter att våra produkter ska hålla den kvalitet att våra kunder ska kunna använda samma produkter till flera tillfällen i vardagen.
  • Vi erbjuder service inom flera segment för att kunden ska kunna vårda, rusta upp och laga produkter istället för att köpa nya.
  • Vi har ett bredare sortiment med produkter som är justerbara i storlekar som exempelvis skridskor, hjälmar och inlines.
  • Genom våra guider vill vi utbilda och inspirera. I allt från att tvätta rätt för att öka hållbarheten på kläder och jackor till hur man smartast vårdar sina skor för långsiktigt användande.

Hållbar konsument

Även du som kund kan bidra till minskad miljöpåverkan genom att handla smart och ta hand om dina produkter på rätt sätt för att öka livslängden.

Tänk långsiktigt när du handlar

Vi vill skapa produkter som håller i den aktiva vardagen, länge. Köper du också plagg med ett mer långsiktigt tänk blir det än bättre. Till exempel kan du:

  • Köp mångsidiga plagg. En jacka som fungerar lika bra i skidbacken som på skolgården eller en ryggsäck bra nog att använda både i skogen och till och från jobbet.
  • Handla plagg framtagna i miljömässigt bättre material.
  • Kvalitet. Se till att köpa bra produkter som faktiskt används och används länge, t.ex. hög vattenpelare, slitstarka knän och skor i bra material.
  • Tänk till redan vid inköp på vem som kan tänkas ärva plagget och välj något som passar båda.
  • Distanshandla smart för att undvika allt för många frakter och returer.

Laga istället för att köpa nytt

Ett hål i en jacka, overall eller annat plagg går ofta fint att laga, produkten behöver inte alls slängas bara för det. Att själv, eller med lite hjälp, laga istället för att köpa nytt är väldigt bra både sett till din privatekonomi och för miljön. När det kommer till utrustning kan du få hjälp med reparationer och service i flera av våra butiker.

Tvätta smart

Genom att tvätta smart kan du förlänga livslängden på dina produkter, ännu längre om du inte tvättar. Tänk på om plagget verkligen behöver tvättas och gör det på rätt sätt och de väl ska in i maskinen. Se mer om skötsel- & tvättråd.