Hövding - Airbag för cyklister
Cykelguider

Hövding - Airbag för cyklister

En diskret cykelhjälm som låter bäraren känna vinden i håret och samtidigt vara riktigt säker.

Hövding är hjälmen för säkert cyklande 

Att ta cykeln till jobbet, in till stan eller hem från vänner innebär mycket frihet. Så länge du har cykelhjälm eller en Hövding. En hjälm motsvarande bilens airbag som först vid en eventuell olycka expanderar och skyddar cyklistens huvud. Hövding föddes ur en idé om en cykelhjälm som cyklister med glädje skulle vilja använda. En diskret cykelhjälm som låter bäraren känna vinden i håret och samtidigt vara riktigt säker. 

Hur fungerar hövding?

Efter sju års utveckling förvandlades idén till verklighet genom världens första airbag för cyklister. Genom avancerade sensorer känner Hövding av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. På endast 0,1 sekunder. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar nacken och skyddar huvudet från skador. Se effekten och hur hövding fungerar i filmen nedan.

Hur används Hövding?

Ta på hövding runt nacken och halsen och dra upp dragkedjan hela vägen (du kan inte aktivera hövding om inte dragkedjan är ordentligt uppdragen). Aktivera airbagen först när cykelturen börjar, den kan nämligen reagera och aktiveras om du gör häftiga rörelser även när du inte cyklar. När du är på cykeln, aktivera Hövding med knappen på dragkedjan och börja cykla, säkert. När du hoppar av cykeln inaktiverar du hövding på samma sätt som denaktiverades.

Ladda hövding

På kragen finns lysdioder som indikerar både på om hjälmen är aktiv eller inte samt om den behöver laddas. Låg batterinivå indikeras även med ljud. Hövdingens batteri håller för cirka 9 timmars cykling när det är fulladdat. Du laddar hövdingens batteri i en USB-laddare med medföljande kabel. 

Cykelhjälm som räddar liv

Hövding är stolta över att kunna säga att hjälmen räddat hundratals liv, hittills, och är ett av de absolut säkraste val du som cyklist kan göra för att skydda ditt huvud.

En säker cykelhjälm

 Säkerheten i jämförelse med traditionella cykelhjälmar menar mycket forskning på är hög. En Hövding-cykelhjälm:

  • Har tre gånger bättre stötupptagningsförmåga än traditionella hjälmar.
  • Minskar risken för hjärnskakning med upp till åtta gånger vilket är en av de vanligaste anledningarna til hjärnskador.
  • Innebär en näst intill obefintlig risk för skallfrakturer vid olycka.

Vart kan jag köpa en Hövding?

Idag säljs Hövding hos över 700 återförsäljare runt om i världen, bland annat hos oss på Intersport. Hos oss kan du både köpa Hövding online eller i någon av våra över 100 butiker. Vill du prova Hövding innan du köper den kan du använda vår tjänst boka & hämta för at reservera en vara online och sedan köpa den i vald butik efter en smsbekräftelse. 

Skal till Hövding

Runt airbaggen finns en krage i tyg för att skydda. Skalet går att tvätta och det omslutande tyget är vattentåligt och slitstarkt för att skydda airbaggen mot svett, smuts och slitage. Om du vill piffa upp din Hövding är det genom skalet möjligt att göra detta. Du kan enkelt ta av skalet och byta det mot det idag realtvt breda utbudet av skal i olika mönster, färger och motiv. Perfekt för att matcha din personlighet och dagsform eller pigga upp en annars grå dag. 

Kolla in klippet nedan för att se mer om hur Hövding fungerar.

Cykelhjälmar och andra tillbehör på Intersport

På Intersport har vi allt du behöver för en säker tur på din cykel, inte bara cykelhjälmarVi har dessutom cykelbyxorcykelskorregnbyxorregnjackor och andra cykeltillbehör. Varmt välkommen in till någon av våra butiker eller köp det du behöver till din cykel online. 

Andra 'Cykelguider' inlägg