Checklista inför skolstart
Livsstilsguider

Checklista inför skolstart

Se alla punkter att tänka på när barnen ska börja skolan här.

5 augusti 2019

Att tänka på när barnen ska börja skolan

När skolan kickar igång igen efter ett oändligt sommarlov spritter det i benen och förväntningarna är höga. Vilka går i nya klassen? Kommer det bli nya ämnen? Vad ska man ha på sig första dagen? För att se till att skolstarten blir så där riktigt härlig gäller det att ha alla grejer förberedda. Följ vår checklista för skolstarten och de viktigaste grejerna kommer garanterat vara med. 

Att tänka på inför skolstart

  1. Ryggsäck
  2. Sandaler eller tofflor
  3. Träningsläder
  4. Gympapåse
  5. Regnjacka och regbyxor
  6. Skor
  7. Kläder 

Skolväska

Att välja ut en ny skolväska för det nya läsåret brukar vara en riktigt kul och motivationshöjande aktivitet inför skolstarten. Kanske en ryggsäck, en axelväska eller något helt annat som är poppis just nu. 

Inneskor

På flera skolor är inneskor en stark rekommendation och kanske något som behöver inhandlas inför terminsstart. Även om det finns många fördelar med att gå barfota kan ett par inneskor var skönt i längden och dessutom slipper barnen få smutsiga eller blöta strumpor. Vad barnen gillar att gå i är upp till dem, kanske ett par sandaler, tofflor eller Crocs beroende på ålder, behov och smak. 

Sportkläder

Om det inte gjort det tidigare börjar idrottslektionerna definitivt när barnen börjar skolan. Då är det dags att se till att kidsen har träningskläder så det räcker för schemats alla inslag av idrott och gympa. Här är det viktigt att barnen har något de trivs, gympashorts eller tights och funktionströja, linne eller t-shirt – låt barnen bestämma själva! 

Gympapåse

Som sagt är det nu dags för barnen att börja ha idrottskläder med sig en eller ett par dagar i veckan och något att packa dessa i är ett bra köp inför skolstarten. 

Ytterkläder

Att rasterna ska spenderas utomhus och gärna i rörelse är som rena rama mirakelmedicinen för skolbarnen. Se därför till att ha bra kläder hängandes i kapprummet så att barnen verkligen kan gå ut även om det skulle regna eller vara kallt. Ett regnställ och en extra fleece är en bra start för att förstärka kläderna som de tar på sig till och från skolan.  

Kläder

Efter sommarlovets långa veckor känns det som att kläderna har krympt med ett par cm i varje ände. När rutinerna kickar igång igen kan det vara välbehövligt att fylla på barnens garderober med både det ena och det andra. Låt barnen sitta med framför paddan, mobilen eller datorn och välja och vraka bland fina kläder 

Skor 

Precis som det känns som att hela garderoben behöver tömmas för att fyllas med nytt finns det även en hel del par skor som kan skänkas eller säljas efter sommarlovets barfotalek. Ett par schyssta sneakers eller löparskor är bra val för att kombinera funktion med stil. För visst kan skorna vara riktigt snygga och samtidigt vara fotriktiga och bra på basket- och fotbollsplan. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg