Inneskor och innetofflor till skola, fritids & förskola
Livsstilsguider

Inneskor och innetofflor till skola, fritids & förskola

Förslag på vad barnen kan bära för skor inomhus.

Inneskor till barn

När det är dags för skolstart och att börja med rutinerna igen efter det långa sommarlovet får man tänka till. Vad kommer barnen behöva inför terminen, vad kommer vi behöva köpa nytt och vad kan ärvas från syskon och vänner? På många förskolor och skolor rekommenderas innetofflor i klassrum och de allmänna lokalerna. Ett mer behagligt och fotriktigt alternativ än att hela tiden gå barfota men betydligt smidigare och renare än att gå med sneakers eller kängor även inne. 

Förslag på barnskor att ha inomhus

Vad ska man då tänka på när man köper inneskor? Ja, förutom att hitta rätt modell är det bra att tänka på att hitta en fotriktig variant samtidigt som barnet givetvis också ska trivs i skorna hen har på sig hela dagarna. Låt barnen vara med och välja vilka skor de tycker är sköna och snygga, det ger bästa förutsättningarna för att skorna faktiskt används.

 • Innetofflor
  För dem som ofta har varma fötter är innetofflan ett perfekt skoval. Tofflan är ofta av slip-in modell där det bara är att ”köra i” foten. Då kan du vara först ut på rasten då tofflorna är lätta att ta av sig för att snabbt hoppa i uteskorna. 
 • Sandaler
  Sandalen är en sko som alltid varit väldigt populär för både barn och vuxna. Kanske är det kombinationen av möjligheten till luft och dess passform som gjort skon så populär. Beroende på hur mycket ventilation som önskas finns sandaler med olika mycket remmar och luftinsläpp. 
  Sandalen har dessutom blivit som en symbol för den fotriktiga skon. När ditt barn ska gå i skon under i stort sett hela dagen vill de flesta att den ska vara skön att gå i och bra för fotens ergonomi. Med funktion, materialval och genomtänkt design är passformen ofta reglerbar för att kunna anpassas efter individens fot. 
 • Crocs
  Tofflor av olika slag kan ibland upplevas som lite löst sittande på foten. Då finns det även modeller med mer stabilitet och remmar. En toffla som blivit omåttligt populär de senaste åren är Crocs, eller foppatofflor som de också kallas. En ventilerande och mjuk toffla som är behaglig och lätt på foten och har rem bakom hälen för extra stabilitet. Den är dessutom i lättviktsmaterial som gör skon antibakteriell.
 • Inomhusskor
  Om man har ett par inneskor till träning på fritiden eller idrotten i skolan går dessa givetvis också bra att ha som inneskor i skolan. Även här finns det olika modeller, allt från enklare varianter till mer avancerade - utgå från hur mycket barnet tränar och vilka pengar ni har möjlighet att lägga. Ska barnen använda träningsskorna även på lektionerna och så vidare kan det vara bra med doftkulor, tidningspapper eller Smellwell för att fräscha upp skorna lite efter idrotten. 

 

Inneskor på Intersport

När det är dags att köpa olika typer av skor är det ofta många frågor som uppkommer. Vill man rådfråga någon innan köp har vi flera skoexperter på våra skoavdelningar i butikerna. Du är alltid varmt välkommen in får att reda ut dina frågetecken och hitta rätt inneskor till barnen. 

Läs även mer om vad du ska tänka på när du köper gummistövlar till barnen.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg