Så tar du hand om dina sneakers
Livsstilsguider

Så tar du hand om dina sneakers

De bästa tipsen för att hålla skorna fräscha hela säsongen

12 augusti 2021

Sneakers - så får du dem att hålla

Återanvänd förra årets favoriter - vi hjälper dig få dina sneakers att se ut som nya igen! Här får du de bästa tipsen för hur du håller dina sneakers rena och fräscha hela säsongen.

1. Impregnera

Impregnera mera! Något som många slarvar med är att impregnera skorna direkt innan  första användningen. Gör du det står skorna emot smuts och väta betydligt bättre vilket gör att de håller sig fräschare längre!

2. Rengör 

Slå sulorna mot varandra och få bort det värsta dammet och löst smuts undertill. För att lättare får bort ytliga fläckar är det bra att låta smutsen torka och därefter skrapa med nageln eller en skoborste. Behövs mer rengöring kan du, när skorna är torra, torka av dem med en fuktig trasa. 

3. Tvätta

Behöver dina sneakers djuprengöras? Inga problem! Applicera några droppar skoputs på en våt skoborste och skrubba så att det bildas skum. Använd en tandborste om det är svårt att komma åt med skoborsten. Torka av med en handduk och upprepa.

4. Förvara

Ett bra sätt för att se till att skorna håller sig fräscha mellan gångerna de används är det bra att lägga ner vanligt hushållspapper, våtservetter eller en doftpåse i skorna. Då får du bort dålig lukt som kan uppkomma, inte minst om du brukar använda dina sneakers utan strumpor.

5. Snöra om

Ett enkelt och billigt sätt att förnya looken är ett par nya snören. Byt ut de gamla mot nya eller blöt de gamla i tvättmedel och tvätta i maskin med andra vita plagg (om du har vita snören!).

Dags att köpa nya snekers istället?

Hur mycket det än svider kanske de gamla godingarna har gjort sitt och du är värd ett par nya. På Intersport hittar du en mängd olika sneakers! I olika färger, olika modeller, olika stil och med med olika detaljer. Här finns sneakers från Nike, addidas, Puma, Reebok, New Balance och många många fler. Vi har sneakers både till dam, herr och även barnsneakers. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg