Så hittar du bästa vinteroverallen
Outdoorguider

Så hittar du bästa vinteroverallen

15 funktioner att hålla koll på vid val av vinteroverall, saker du inte visste skulle göra underverk.

Overallfunktioner att hålla koll på

Overallen används MYCKET, barnen är gärna ute och leker oavsett väder vilket ställer höga krav. Den ska vara slitstark, lätt att hoppa i själv och givetvis klara av allt från kall vind och mycket regn till snö och låga temperaturer!

Våra overaller har mängder med funktioner du kanske inte visste skulle göra underverk, håll koll på dessa när du väljer vinteroverall till barnen.

1. Mjuk krage och huva - Fleecefodrad krage och mjukt pilefoder i huvan är två funktioner som både bidrar med värme och gör overallen mycket mysigare. En skönare krage kan dessutom minska risken för skav på hakan.

2. Avtagbar huva​ - Att overallen har en avtagbar huva är viktigt främst ur säkerhetsaspekten, om barnen skulle fastna i huva när de är ute och leker kan det få förödande konsekvenser om huvan då inte släpper taget om övriga overallen. 

3. Fullt tejpad​ - Med tejpade sömmar säkerställer du definitiv vattentäthet. Är inte sömmarna förseglade kan vatten ta sig in genom de små hål som skapas vid produktionen vilket snabbt kan bli både blött och kallt. 

4. Vattentät overall - För att ett ytterplagg generellt ska gå som vattentät brukar man kravställa en vattenpelare om 10 000. En vattentät overall håller både snö och regn borta som annars snabbt kan göra kroppen kall. 

5. Fickor med dragkedja​ - Ska barnen ha med sig mer eller mindre viktiga saker i fickorna är dragkedjor bra för att de inte ska trilla ut under leken. Att kunna hålla fickorna stängde minskar även risken att fastna.

6. Förstärkningar -Både knän och rumpa är utsatta partier när det kommer till lek i overall, barnen sitter ofta ner och att förstärka ytterligare gör overallen mer slitstark och hållbar där det krävs som mest. 

7. Reglerbar och utbytbar resår under foten - Avtagbar hälla av resår vid benslut kan träs under skorna och hålla byxbenen på plats. ​Nytt för i år! En liten påse med extra elastic footstrap medföljer, perfekt att byta ut detaljen som det slits så mycket på.

8. Vindtät - Det är inte bara vid minusgrader overallen skyddar, se även till att membranet på overallen är vindtät. Ofta blåser det mycket och köldeffekten kan göra att temperaturen känns betydligt kallare än vad den egentligen är tack vare vinden.

9. Bra andningsförmåga​ - Visst vill vi att våra barn ska vara riktigt varma när det är kallt ute, men det är skillnad på att vara varm och varm. En overall med andningsfunktion släpper ut överflödig värme för att barnen ska slippa bli allt för svettiga och instängda när de rör på sig och får upp kroppsvärmen. 

10. Justerbar ärmslut - för att bättre sätta fast vantarna eller slippa att en lite för lång ärm åker ner och stör är de justerbara ärmsluten med kardborreband en bra funktion. 

11. Reglerbar resår i midjan - skapa en bättre passform och en mer obehindrad lekstund och få dessutom möjlighet att justera storleken något med en reglerbar resår i midjan. 

12. PFC-fri impregnering​ - Perfluorerade ämnen (PFC) är flera kemiska ämnen som är vatten-, smuts och oljeavvisande och används därför till bland annat textil. Det kan dock vara giftigt och är svårt för miljön att bryta ner, därför är det bra att hålla ögonen öppna för en PFC-fri impregnering. 

13. Reflexdetaljer​ - med reflexer ökar synligheten i mörker som i sin tur kan undvika skador i trafiken. Ju fler reflexer desto bättre!

14. Kil vid benslut - För att underlätta påklädningen​ är detta en bra funktion, lite mer plats för foten att ta sig igenom och kanske lite mer utrymme för dåligt tålamod. 

15. Snölås vid benslut​ - Snölås är en smart funktion som undviker att snö som blöter ner och kyler nre tar sig innanför kängorna.

Andra 'Outdoorguider' inlägg