Funktioner på overaller
Outdoorguider

Funktioner på overaller

15 funktioner att hålla koll på vid val av vinteroverall, saker du inte visste skulle göra underverk.

Overallfunktioner att hålla koll på

15 funktioner du inte visste skulle göra underverk, håll koll på dessa när du väljer vinteroverall till barnen.

 1. Fullt tejpad​Med tejpade sömmar säkerställer du deffinitiv vattentäthet. Är inte sömmarna förseglade kan vatten ta sig in genom de små hål som skapas vid produktionen vilket snabbt kan bli både blött och kallt. 
 2. Vattentät overallFör att ett ytterplagg generellt ska gå som vattentät brukar man kravställa en vattenpelare om 10 000. En vattentät overall håller både snö och regn borta som annars snabbt kan göra kroppen kall. 
 3. VindtätDet är inte bara vid minusgrader overallen skyddar, se även till att membranet på overallen är vindtät. Ofta blåser det mycket och köldeffekten kan göra att temperaturen känns betydligt kallare än vad den egentligen är tack vare vinden.
 4. Bra andningsförmåga​ - Visst vill vi att våra barn ska vara riktigt varma när det är kallt ute, men det är skillnad på att vara varm och varm. En overall emd andningsfunktion släpper ut överflödeig värme för att barnen ska slippa bli allt för svettiga och instängda när de rör på sig och får upp kroppsvärmen. 
 5. Avtagbar luva​ - Att overallen har en avtagbar huva är viktigt främst ur säkerhetsaspekten, om barnen skulle fastna i huva när de är ute och leker kan det få förödande konsekvenser om huvan då inte släpper taget om övriga overallen. 
 6. Förstärkningar -Både knäna är rumpa är utsatta partier när det kommer till lek i overall, barnen sitter ofta ner och att förstärka ytterligare gör overallen mer slitstark och hållbar där det krävs som mest. 
 7. Snölås vid benslut​ - Snölås är en smart funktion som undviker att snö som blöter ner och kyler nre tar sig innanför kängorna.
 8. Reglerbar och utbytbarara resår under foten - Om det dessutom medföljer extra resårer kan du enkelt laga om den här detaljen som det slits mycket på skulle gå sönder. ​
 9. Kil vid benslut - För att underlätta påklädningen​ är detta en bra funktion, lite mer plats för foten att ta sig igenom och kanske ite mer utrymme för dåligt tålamod. 
 10. Mjuk krag och huva - Fleecefodrad krage och mjukt pile i huvan är två funktioner som både bidrar med värme och gör overallen mycket mysigare. En skönare krage kan dessutom minska risken för skav på hakan.
 11. Reglerbar resår i midjan - skapa en bättre passform äch en mer obehindrad lekstund med en justerbar resår i midjan. 
 12. Fickor med dragkedja​ - Ska barnen ha med sig mer eller mindra viktiga saker i fickorna är dragkedjor bra för att de inte ska trilla ut under leken. Att kunna hålla fickorna stängde minskar även rinsken att fastna.
 13. PFC-fri impregnering​ - Perfluorerade ämnen (PFC) är flera kemiska ämnen som är vatten-, smuts och oljeavvisande och används därför till bland annat textil. Det kan dock vara giftigt och är svårt för miljön att bryta ner, därför är det bra att hålla ögonen öppna för en PFC-fri impregnering
 14. Reflexdetaljer​ - med reflexer ökar synligheten i mörker som i sin tur kan undvika skador i trafiken. Ju fler reflexer desto bättre!
 15. Justerbar ärmslut - för att bättre sätta fast vantarna eller slippa att en lite för lång ärm åker ner och stör är de justerbara ärmsluten med kardborreband en bra funktion. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg