Stövlar till barn, dam och herr
Outdoorguider

Stövlar till barn, dam och herr

Vi hjälper dig med vad du ska tänka på för att välja rätt stövlar

11 september 2023

Så väljer du rätt gummistövlar

Den gamla sägnen om vikten av Kläder efter väder är lika uttjatad som sanningsenlig när regnet väl slår till. Och inte bara är det klädvalet som är av vikt en dag fylld av nederbörd, givetvis även vad du tar på dig om fötterna. Hur ska du då tänka när du väljer gummistövlar? Vilka är bäst i naturen och vilka är att föredra i vardagen? Stövlar till barnen, vad gäller där? Vi hjälper dig! 

Hitta rätt stövel

De finns i en mängd olika modeller, färger, med olika längd och sulor – allt för att du ska hitta de stövlar du känner dig mest bekväm i. Visst är stövlelns bekvämlighet en viktig aspekt för att du ska använda dina stövlar men även att du väljer en gummistövel som är vattentät. Ytterligare en viktig synpunkt vid köp av stövlar är hur och var de ska användas.

Regn i naturen eller i stan

För dig som spenderar mycket tid i naturen är en gummistövel med högt skaft rekommenderat från experterna. För regniga dagar i skogen eller om du är ute och vandrar är det även viktigt med en gummistövel med bra sula. En grövre sula ger bättre grepp vilket ger dig en säkrare tur i skogen. 

Ska du däremot använda stövlarna till och från jobbet, för en tur på stan eller liknande kan en stövel med kortare skaft komma väl till pass. Både för att det inte blir lika instängt och varmt, för att du får en ökad flexibilitet i foten och fotleden. Matcha med en regnjacka i samma färg och du kommer längta till nästa regnväder. 

Gummistövlar för barn

Barn tycker ofta regn är riktigt kul. Något som vi vuxna ibland har svårt att förstå oss på. De hoppar i vattenpölar, kisar med öppen mun mot ösregnet och skrattar åt paraplyer som vänder sig ut och in. Att de inte bryr sig på samma sätt som vuxna, beror det på att de ofta är bättre klädda eller har en mer lekfull inställning till livet?

På Intersport har vi gummistövlar till barnen. Flera färger och mönster, med olika långa skaft, från olika märken och i flera prisklasser.

Vattentäta stövlar till barnen

Det är inte alls ovanligt att se barn i gummistövlar även när det inte regnar. Ofta har stövlarna roliga mönster och färger och är enkla att ta på och av, kanske är det några av anledningarna till att barn så gärna vill ha stövlar oavsett väder. Gummistövlarna håller fötterna torra, bekväma och varma samtidigt som barnen är glada – vilken kombo!

Det är inte bara fötterna som ska hållas torra och varma under regnet, se mer om regnkläder för barn som vill leka oavsett väder

Fodrade gummistövlar

När temperaturerna börjar sjunka och det börjar bli allt kallare på skolgården och förskolans gård kan de klassiska gummistövlarna bli något kalla. En tjockare sula i gör gott den första tiden, därefter är de fodrade gummistövlarna att föredra för barn men även vuxen. De är fortfarande bekväma och lätta att ta på och av samtidigt som de håller fötterna fortsatt torra och varma flera minusgrader till trots. 

Gummistövlar från Tretorn och McKinley

Tretorn och McKinley är två av de mest populära märkena på gummistövlar. Med riktigt hög kvalitet gör de bra stövlar för barn, dam och herr. De har både klassiska och fodrade stövlar i olika färger samt med både långa och kortare skaft.   

Stövlar online och i butik på Intersport

Regnet kan vara det väder som över de svenska årstiderna är mest representerat i väderväg. Och även om de små men ofta intensiva regndropparna är väl omtalade är de sällan efterlängtade eller särskilt omtyckta när de väl förekommer. På Intersport finns det ett stort utbud av gummistövlar online och i butik. Du kan även reservera dina stövlar på nätet och därefter hämta ut och prova dem i butik innan du köper dem med vår tjänst Boka & hämta.  

Andra 'Outdoorguider' inlägg