1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Så väljer du rätt träningstights

Vi guidar dig till rätt tights för det du ska träna och inspirerar bland säsongens nyheter.

Kvinna som tränar yoga i tights

Träningstights efter aktivitet

Träningskläderna har kommit att bli en allt större del av träningen. Träningstightsen ska följa kroppen och sitta bekvämt, det är det absolut viktigaste. Det finns modeller för flera olika användningsområden, både för utomhus- och inomhusaktiviteter och med genomtänkta detaljer och materialval utifrån aktivitet. Vi guidar dig till rätt tights för det du ska träna.

Tights för högintensiv träning

För träning med hög aktivitet ska tightsen sitta åt och ge stöd för dina rörelser. Löpning är en träningsform som kräver mycket rörelse vilket också gör att det krävs mer av dina träningstights. Det krävs ett styvare material som samtidigt inte hindrar din rörelseförmåga. Träningstightsen ska vara som ett extra lager du knappt märker av. De får inte hasa ner, vara i vägen eller ha detaljer som kan skava eller störa.

Yoga pants eller mjuka leggings

Både yogatights, yoga pants och mjukare leggings är gjorda för lågintensiv träning där rörlighet är prio ett. Träningstights för den här typen av aktiviteter ska vara följsamma och utan dragkedjor eller sömmar som kan skava eller störa. Ofta har dessa tights en hög midja och är ofta långa i modellen. Om du är väldigt känslig för sömmar som kan skava så kanske ett par seamless tights passar dig, de har inga sömmar alls och sitter mjukt på kroppen som ett följsamt extra lager.

Tights för löpning

På löpartights finns ofta många smarta funktioner som kanske inte lämpar sig lika bra för träning på gym eller i yogasalen. Till exempel finns ofta en ficka med dragkedja för mobilen i ryggslutet vilket kan vara obehagligt om du gör situps och en krok för nycklar i linningen vilket är mindre skönt om du gör rygglyft. Dessutom har löpartights har ofta en liten dragkedja nere vid benslutet som vanligtvis inte finns på träningstights.

Kompressionstights

En del vill att tightsen ska sitta åt och mer fungera som ett extra lager på kroppen, för alla er har vi kompressionstights. En tightsmodell som är mer åtsittande och liksom ”kramar om” kroppen för att stödja och stabilisera musklerna när du tränar. En muskel som vibrerar mycket under träningen blir tröttare än en som kan hållas mer still. Detta hjälper kompressionen till med.

Vintertights

Ett par vintertights, fodrade tights, är en bra investering för att slippa frysa om man tränar utomhus när det är kallt ute. Vintertights är en fodrad träningsbyxa som är varmare och håller kylan borta. Perfekta för träning på utegym eller i löpspåret när kylan gör sig allt mer påmind på vintern eller hösten. Mycket smidigare än att träna i dubbla lager, som till exempel underställ med träningsbyxor över. Men tycker man om att kunna ta av sig ett lager, till exempel om man löptränar, så finns det löparbyxor för vinter som är gjorda för det.

Vintertightsen ska, precis som löpartights och bra träningstights, vara gjorda i material med andningsfunktion som transporterar bort fukt från kroppen när du tränar. Detta gör att du håller dig torr längre och när du blir ordentligt svettig torkar materialet mycket snabbare än ett par tights i till exempel bomull. En både snygg och praktisk detalj är att dessa tights ofta har funktionella partier av meshmaterial eller extra foder för ventilation och värme.

Längdtights

Längdtights eller träningsbyxor för längdskidåkning har många likheter med de vintertights som är anpassade för löpning. Det som skiljer dem åt är att längdtights ofta har mer skydd mot vind. Antingen är allt material vindtätt, eller så har tightsen vadderade eller förstärkta partier fram på låren där behovet av extra vindskydd ofta är som störst när man åker längdskidor.

Träningsbyxor

En del vill ha avslappnade och lösa byxor när de utför olika typer av rörelse och träning. Kanske upplever du att du trivs bättre i en lösare modell, att du får mer flexibilitet, att de är svalare eller att tightsen helt enkelt sitter för tajt. Träningsbyxor finns i flera modeller och material anpassade efter olika typer av träning.

Snygga träningstights

Det neutrala och nedtonade tightsmodet med diskret enfärgat och mörka färgställningar är fortfarande väldigt stort, men de mönstrade och färgglada tightsen kommer allt starkare. För visst är det snyggt att träna i ett par starkt rosa träningstights och övriga träningskläder i grått? Eller ett par starkt mönstrade träningsbyxor och plocka upp någon av färgerna i mönstret på övriga träningskläder? Mixa och matcha precis som du vill, bara du bestämmer vad du känner dig fin i.

Hög midja på tightsen

Vilken höjd på midjan du väljer beror på vad du tycker är mest bekvämt. En trend som växer är är tightsen med hög midja. Många tycker att dessa är väldigt sköna och ger en snygg siluett. Varför inte prova att enbart bära en snygg och funktionell sport-bh till tights med hög midja, det är både svalt och snyggt på samma gång!

Olika längder på tights

Träningstightsen finns också i olika längder. Där är det helt upp till dig om du föredrar hellånga tights, croppade tights som lämnar ett par cm ovanför skon eller ännu kortare tights som slutar strax över eller under knät. Croppade tights, kallas också 7/8-dels längd, blir mer och mer populär som ett komplement till de vanliga hellånga tightsen. Även korta tights, som cykelbyxor, växer också starkt!

Tights till vardags

I den rådande athleisure-trenden, kombinationen av mode och sport, kan man använda funktions- och träningstights även till vardags. Att ha en aktiv livsstil och göra träningen lättilgänglig är något allt fler strävar efter. Använder du en sport-bh och träningstights även under arbetsdagen kan du enkelt bara byta om till löparskor och t-shirt och ta löpet hem från jobbet. Snacka om att effektivisera vardagen och få tid till träning.

Köp träningstights på intersport.se

Även om det givetvis går att använda löpartights till yoga eller till gymmet så finns det flera fördelar med att ha rätt tights till rätt träningstillfälle. Kom in till någon av våra butiker och få hjälp där eller ta del av vår guide och köp tights för din träning online.