1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Träning och träningskläder för gravida

För den som vill och kan träna under graviditeten finns det massa bra träning du kan göra och mängder av snygga och sköna träningskläder för gravida.

Kvinna som tränar i träningskläder för gravida

Gravidkläder för träning

Vad och hur mycket du vill träna när du är gravid är helt upp till dig. De dagar du känner dig taggad på träning ska det inte finnas något som hindrar. På Intersport har vi därför flera olika modeller av träningskläder för gravida. Inspireras till träning med nya snygga träningskläder och se tips på gravidträning längre ner.

Gravidträningskläder

Att hitta gravidkläder är inte helt enkelt. Man vill att de ska vara bekväma och följsamma men samtidigt inte rucka på kvalitet och stil. Snygga gravidkläder går att hitta på fler ställen och det är bara din kreativitet och stil som sätter stop. På Intersport älskar vi stilen där vanligt mode kombineras med inslag från träningskläder. En stil som passa perfekt när du är gravid. Träningskläderna är ofta väldigt bekväma och kan kombineras i all oändlighet beroende på din stil och vad du tycker är skönt. Att ha träningstights, en avslappnad skjorta och sneakers eller en träningstopp i funktionsmaterial under en stickad tröja är bara två exempel. 

Träningskläder gravid Intersport

Gravidkläderna för träning är framtagna från Energetics och gjorda i kvalitativt funktionsmaterialet DRY PLUS som effektivt transporterar bort fukt. Det gör att plaggen torkar snabbare och du håller dig sval och bekväm under träningen. De har samma genomtänkta design och funktion som andra träningskläder, men här med lite mer plats där det behövs när du väntar barn. Med rynkad söm i sidan på överdelarna och tights med bred mudd är passformen anpassad för bekvämare gravidträning.

Gravidkläderna är dessutom prisvärda precis som Energetics övriga utbud, och riktigt snygga. En av de starkaste trendena just är dova färger och diskreta detaljer. Träningstoppar i dov lila och melerad grå samt mönstrade träningstights med diskreta blommor och klassiskt svarta tights för gravida är helt rätt. Det här är träningskläder för att du ska känna dig snygg, stark, säker och smidig när du tränar, även under din graviditet.

Se dessutom till att du har bra skor, se våra tips för hur du väljer rätt träningsskor.

Mammakläder

Även efter bebisen är född kan det vara svårt att veta vad man ska klä på sig. Den allra första tiden, när bebisbubblan är ett ord man plötsligt förstår sig på, är de flesta mest hemma och bryr sig inte det minsta om kläder. Det känns på något sätt så otroligt orelevant. Sen däremot, efter ett tag när livet börjar komma ikapp. Då är det för många härligt att ta på sig snygga kläder och känna sig fräsch igen. Men även om det ska vara snyggt är bekvämligheten väldigt viktig.

Träningskläder är något av det skönaste man kan gå klädd i och ett perfekt alternativ efter en graviditet.Hur kroppen ser ut efter en graviditet och förlossning är väldigt olika och det finns ingen kvinna som är den andra lik. Gravidtightsen är med sin extra mudd perfekta att använda både under men även efter graviditeten oavsett hur din kropp ser ut. Supersnygga och så otroligt sköna.

Träning för gravida

Om man ska träna, hur man ska träna och vad man ska träna finns det många svar på och reflektioner kring. När du är gravid finns det än mer svar och reflektioner i ämnet. Att träna när man är gravid är för de allra flesta absolut inget farligt, givetvis kanske du inte springer lika långt och snabbt eller lyfter lika tungt. Utgå ifrån att behålla muskler och kondition, inte att bygga mer muskler eller kapa sekunder på milen. Utgå ifrån det som känns bra.

Gravidträning

Träning under graviditeten upplever många som skön och hälsosam. Både för att koppla av och känna sig bra i stunden men även känslan av att känna sig stark under den fortsatta tiden av graviditeten när veckorna går och kroppen blir tyngre. När du tränar frigörs endorfiner som är ett smärtstillande ämne som finns naturligt i kroppen. Med endorfiner i kroppen känner du dig lyckligare, får bättre självkänsla och mår lite bättre.

Träning inför förlossningen

Gravidträningen kan dessutom hjälpa dig under förlossningen. Flera upplever att en stark kropp i kombination med avslappnande träning som yoga eller meditation är ett bra träningsrecept inför förlossningen. För att känna sig stark nog för uppgiften finns många träningsråd, se våra exempel nedan. Avslappning och att lära sig att andas rätt finns det flera metoder inom yogan alternativt en profylaxkurs.

Tips på träning för gravida

Att veta vad man kan och får lova att träna som gravid kan vara svårt för den som inte är insatt. Utgå alltid från din själv, det som känns bra är oftast bra. Du kan också alltid fråga din barnmorska eller sjukgymnast om råd eller rekommendationer. För att få lite tips på träning både hemma och utanför hemmet under din graviditet kommer här fem träningsförslag.

Gravidkläder för träning på Intersport

På Intersport är vi väldigt glada att presentera vår kollektion med träningskläder för gravida. Prisvärt, bekvämt och snyggt träningslinne, t-shirt och tights för gravida. För den som inte vill köpa gravidkläder utan kläder som kan användas under en längre tid har vi även träningstights och träningsshorts med lägre midja som kan placeras under magen. Samt flera träningstoppar, sport-bh och träningströjor i löst sittande passform som inte hindrar den växande magen. Välkommen in i butik för att testa vilken storlek du har på gravidkläderna eller köp gravidkläder online hos oss.