Snygga skidkläder efter din stil
Vintersportguider

Snygga skidkläder efter din stil

Inspiration på sex olika stilar i skidbacken

1 november 2023

Din stil i skidbacken

I skidbacken är det kul att gå all in på en riktigt snygg outfit och ha snygga skidkläder. Utgå från din stil, både när det kommer till mode och trender men även vem du är i skidbacken. Här får du inspiration på sex olika stilar i skidbacken. Vem kan du identifiera dig med? En till 100% eller kanske inslag från ett par stycken?

Färgglada skidkläder

Dova färger som läcker smälter in i det vita vinterlandskapet eller chocka med starka färger som verkligen poppar mot det vita och piggar upp vilken disig dag i skidbacken som helst. Kanske väljer du en diskret skidjacka och går all in på skidbyxor och kanske dessutom matchar dess färg med färgen på hjälm eller googles, hur snyggt? Precis som med mönstrat syns du mycket med färgglada skidkläder vilket är säkerhetssmart.

Mönster och färg i all ära, att gå tidlöst, diskret och klassiskt kan vara minst lika snyggt. Stilrent helt i svart, vitt eller grått eller med små subtila detaljer som kan sätta hela stilen. Ett klassiskt skidställ kan för vissa också vara en mer långsiktig investering och ett smart val för att minska risken att tröttna på förra årets skidkläder. Byt istället ut handskar eller andra accessoarer eller tillbehör som kan lyfta din skidoutfit.  

De som åker snowboard har ofta en tuffare, avspänd stil i backen. Den stora, längre jackan och baggy byxor med schysst häng med eller utan hängslen. Ofta oversized och lösa modeller i kombination med inslag av den personliga stilen som används även i skaterampen eller till vardags.

Inslag från de exklusiva skidorterna kring alperna har blivit en trend vi allt oftare ser även i de svenska fjällen. Figurnära modeller, pasteller, exklusiva detaljer, glansiga material, bälte i midjan, fina sömnadesdetaljer i yttertyget och fuskpälsar ger verkligen en känsla av lyx och flärd.

Skidkläder i heltäckande mönster är för den som vill visa upp sig i backen eller After Skin, kamouflage, blockmönstrat eller något helt annat som faller dig i smaken. Gå all in med helmönstrat eller välj antingen en mönstrad skidjacka eller mönstrade skidbyxor. Rikligt med mönster är inte bara snyggt, det är faktiskt smart även ur säkerhetsaspekt. Med uppseende väckande mönster på dina skidkläder ökar chanserna att folk i backen ser dig och risken för att krocka eller bli påkör kan minska.

Den retroinspirerade skidstilen har tagit allt mer plats i skidorterna de senaste åren. Färgkombinationer, detaljer och modeller. Tighta byxor med utsvängda ben för tankarna tillbaka till 70-talet och anoraken i rymlig modell med justeringsmöjligheter i midjan är så 80-talsinspirerat. För den som verkligen vill gå all in på retrostilen och kanske är lite utav en våghals när det kommer till trender säger vi bara en sak: overall.

Glöm inte ryggskydd, hjälm och skidglasögon

På vilken nivå du eller din familj än tar er an skidåkningen är det viktigt med skydd.

Skidhjälm är utan tvekan backens viktigaste skydd och en billig livförsäkring om olyckan är framme. Läs mer om hur du väljer rätt skidhjälm till barnen och dig själv. 

Ryggskydd börjar ses som en självklarhet i skidbacken och ger förutom ett ovärdeligt skydd om du ramlar även en värmande känsla. Välj rätt ryggskydd till backen, läs mer i vår guide!

Skidglasögon gör mycket mer nytta än att vad många tror. Även om dina goggles är snygga är de så mycket mer. 

Andra 'Vintersportguider' inlägg