1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Impregnering och tvättmedel

11

Impregnering

Impregnering ser till att dina plagg, skor och till exempel väskor håller ute vätan. När du köper plagg är de ofta impregnerade. Med tiden brukar detta skydd försämras då plaggen används i regn, snö och tvättas. Fördelen med impregnering är att du själv kan förnya skyddet när det tidigare skyddet har avtagit. Genom att göra det regelbundet förlänger du livslängden på dina plagg. Impregneringen ska förnya men inte försämra plaggets förmåga att andas.

Olika sorters impregnering

Impregnering kan köpas som en spray som du har på kläder och skor eller som en vätska som du tvättar plaggen tillsammans med för att fylla på skyddet.

Sprayen används på plagg, skor och andra textiler. Du ser till att rengöra dem först innan du sprayar på impregneringen i ett välventilerat utrymme. Sprayen är osynlig och syns inte på plagget när den har torkat.

När du tvättar plagget för impregnering gör det rent både plagget och impregnerar det samtidigt. Skyddet aktiveras av värme i tvättmaskinen eller torktumlaren.

Efter återimpregneringen står plagget bättre emot regn, snö och vind. Smuts och lera fäster inte heller lika bra.

Bluesign-märkt

En del av våra produkter har en Bluesign-märkning. Detta är en standard för certifiering av textilproduktion. Certifieringen gäller företagets samhällsansvar för till exempel utsläpp i luft och vatten. Genom att produkten har certifieringen vet du att företaget tar ansvar för miljön och på så sätt även för dig som kund.

Fria från Flourcarbon

Våra impregneringsprodukter är fria från Flourcarbon vilket är en trygghet för dig som kund. Flourcarbon är en PFAS eller Perfluorerade alkylsyror. Dessa har använts för klädimpregnering inom textilindustrin i decennier men har visat sig vara icke biologiskt nedbrytbara för miljön och kan påverka djur och människors hormoner.

Klädindustrin går alltmer från att använda dessa miljöfarliga tillsatser till att använda mer miljövänliga alternativ. Du ska kunna känna dig trygg med våra produkter som ska skydda och hjälpa dig i din vardag