10 frågor till Oliver Lauridsen
Hockeyguider

10 frågor till Oliver Lauridsen

Dags att dra igång SHL! Frölunda Indians har ändrat om rejält i laget inför säsongen och får finna sig i att vara något av favoriter. En av nykomlingarna, Oliver Lauridsen, är riktigt taggad.

Träningstid, träningsprogram och uppvärmning för hockeyallsvenskan

Dags att dra igång SHL! Frölunda Indians har ändrat om rejält i laget inför säsongen och får finna sig i att vara något av favoriter. Oliver Lauridsen, med nummer 25 på ryggen, är en av nykomlingarna i laget.  Den 26-åriga backen är från Danmark, men har via hockeygymnasium i Sverige, college i Minnesota och matcher i NHL med Philadelphia Flyers, hamnat i Frölunda Indians varma och familjära hockeyfamn. 

1. Vad ser du fram emot i kommande hockeysäsong?

Att dra igång säsongen. Det kommer att bli otroligt kul! Efter sommarfys är det skönt när det drar ihop sig och blir på riktigt. Det är en spänd och laddad känsla.

2. Är du peppad?

Man har längtat så himla länge efter att det ska smälla.

3. Hur förbereder du dig inför en match?

Vad gör man inte? Träning på morgonen, därefter blir det en stor lunch och tupplur. Sedan lyssnar jag på någon bra musik i bilen när jag kör till arenan. Gärna något med Metallica.

4. Hur mycket tränar du på en vecka?

När säsongen är igång så är det sex dagar i veckan. Ofta tre pass om dagen. Man kommer hit på morgonen och tränar fys. Sedan kör vi ett ispass med laget och ett till lättare fyspass på eftermiddagen.

5. Är det samma upplägg dagen innan match?

Om det är dagen inför en match eller matchdag så kanske det är teori med videogenomgång på eftermiddagen.

6. Vad gör du en ledig dag?

På min lediga dag vilar jag upp mig. Då kommer jag inte långt ifrån soffan. 

7. Hur håller du dig motiverad till att träna så mycket?

Det är ju ett jobb också, vill man placera sig på högsta möjliga nivå, så får man träna. Under sommaren bygger man upp kroppen med fys, så att den ska palla med.

8. Finns det något särskilt som du äter?

Jag äter all mat, jag är väldigt hungrig av mig. På en ledig dag kan det bli en köttbit med bearnaisesås. Matchdagar blir det mycket pasta, kyckling och sådant. Jag varierar så gott det går. 

9. Ni är ett ungt lag. Vad är den största fördelen med det?

Det är inte så mycket tid till gnäll och energinivån är hög. De som är yngst har ingen stoppknapp. Det är roligt att vi är yngre och håller en bra nivå. Vi spenderar ju väldigt många timmar ihop, så man blir väldigt nära varandra. Vi är som en familj, en massa bröder.

10. Varför kommer ni att vinna den här säsongen?

Vi kommer att vinna för att vi är bäst tränade och för att vi har bestämt oss för det. Vi har laget för det, vi kommer att orka längst av alla.

Missa inte! Fem tips för en lyckad hockeysäsong

Andra 'Hockeyguider' inlägg