1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Så får du hockeyutrustningen att hålla längre

Hockey är en dyr sport och för att få utrustningen att hålla så länge som möjligt ger vi dig här några råd för att vårda och få livslängden att öka.

Tjej som tejpar sin hockeyklubba

Få hockeyutrustning att hålla längre

Hockey är en tuff, rafflande och spännande sport. Med snabba vändningar, mycket vilja och genomtänkt taktik och teknik. Hockey är också en dyr sport och för att få utrustningen att hålla så länge som möjligt finns det ett par råd för att vårda och få livslängden att öka.

Vårda din hockeyskridskor

För att börja guiden i hur utrustningen bör vårdas nerifrån och upp är hockeyskridskorna först ut. Dessa kräver mycket vård och omsorg. Vid avoch påtagning bör man vara noga med att knyta upp och lossa snörena ordentligt för att kunna utan våld föra i och ur fötterna. Se till att de efter varje användning får torka ur ordentligt och ta helst ur innersulorna efter varje gång så att de torkar bra. Bäst är att ha skridskorna hängandes upp och ner. För att inte slita på skenan bör man aldrig ha skridskoskydden på när de ligger i bagen eller förvaras på annat sätt. Skydden är ofta sedan tidigare lite fuktiga och det gör att skenan kan rosta. Det är även viktigt att skydden hålls rena. I omklädningsrummet och mellan isen och omklädningsrummet skall alltid skydd finnas på.

Tvätta hockeyskydd

Alla hockeyskydd, kroppsskydd, bör tvättas i 30 grader maskintvätt utan centrifugering och därefter hängtorkas någon gång per säsong. Vissa skydd bör definitivt tvättas oftare så som suspensoar och halsskydd. Handskar kan lätt börja lukta illa så det är viktigt att de får torka ordentligt mellan användningstillfällena. Handskarna tvätts likadant som övriga kroppsskydd och det finns även olika sprayer och doftkulor att använda för att neutralisera och ta bort lukt. Det är lätt att innerhanden i handskarna går sönder, för att undvika hål i innerhanden ska man använda plasttejp, men då tappar man lite av greppet som annan tape ger. Givetvis går det att byta innerhand i sina handskar, men detta bör endast göras i de fall där handsken är fräsch och ger bra skydd i övrigt.

Kontrollera din hockeyhjälm

Hockeyhjälmen är ett av de absolut viktigaste skydden att hålla koll på regelbundet. Kontrollera om gallret har blivit böjt. Om det skulle hända så skall det inte böjas tillbaka eftersom ett böjt galler är förbrukat och inte längre lika säkert. Kontrollera att alla skruvar samt remmen under hakan är väl fastskruvade. Vid rengöring av visir bör man använda visirspray eller tvål och vatten. Tänk på att alltid skydda visiret mot repor och stötar. Detta gäller även hjälmen som tappar skyddsförmåga ju mer stötar den får.

Förvara din hockeyklubba

När det kommer till hockeyklubbor är komposit det vanligaste och till skillnad från trä har komposit en konstant flex. Träklubbans flex mjuknar med tiden. Komposit är i regel ett starkt material men trots detta är den mycket känslig för slag och stötar, och den kan heller inte värmas speciellt mycket för att bladet skall kunna hookas. Kompositklubbor bör förvaras i fodral p.g.a. sin känslighet.

In på Intersport innan du ger dig ut på isen

På Intersport har vi lång erfarenhet och massor av kunskap inom hockey. Vi finns här för att hjälpa dig inför att det är dags att gå på is. Du är alltid välkommen till någon av våra butiker för att få råd och hjälp att prova ut din utrustning. Eller så kan du besöka intersport.se för att köpa hockeytrunk, skridskor, hjälmar och klubbor online. Här kan du se hela vårt utbud inom hockey.