Prylarna som gör löpturen roligare
Löparguider

Prylarna som gör löpturen roligare

Löpartillbehör - här är allt du behöver

17 september 2019

Här är prylarna som kan göra löpturen både roligare och bekvämare.

Att springa kräver inte särskilt mycket mer utrustning än ett par bra löparskor. Det finns dock några prylar som kan göra springturen både roligare och bekvämare. Kanske gör de dig till och med till en snabbare och bättre löpare!

10 bästa löpartillbehören

  1. Pulsklocka
  2. Keps för löpning
  3. Mobilficka
  4. Strumpor med kompression
  5. Löparbälte med vattenflaskor
  6. Joggingskor
  7. Reflexer
  8. Dubbar till skor
  9. Löparkläder med andasfunktion

Löparklocka

Pulsklockan finns i flera olika varianter och från olika märken. En bra träningsklocka ska kunna visa hastigheten och sträckan för ditt träningspass, visa din puls och bistå med annan information som hjälper dig att träna i den nivå du tänkt. Med en löparklocka blir det helt enkelt lättare att få ut det mesta av ditt träningspass. Mät hur långt du har sprungit, vart du har sprungit och hur snabbt du sprungit. Snacka om pepp att kunna hålla koll på sina resultat ock sätta upp nya mål att nå. 

Löparkepsen

Löparkepsen skyddar dig från solen och ger dig välbehövd skugga under varma sommardagar samt från att regn i ansiktet vid regnskurar. Se till att välja en keps gjord i material som driver bort fukt från huvudet och som svalkar. Kepsen hjälper dig även med att hålla håret borta från ögonen och på plats under löprundan.

Mobilhållare

Man behöver inte ha med sig mycket på en springtur, men det nödvändigaste såsom nycklar, mobil och en eventuell energibar passar perfekt att förvara i ett mobilhållare. Mobilen är även en bra källa för underhållning och motivation under löprundan. Sätt på en bra podcast, lyssna på din favoritmusik eller sätt på en riktigt pepp-låt den sista kilometern för att pressa ut det allra sista.

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumporna är en accessoar som börjat användas flitigt de senaste åren. Dessa ger stöd åt aktiva muskler under springturen och ger en kontrollerad kompression över hälsenan. De ger en skön känsla om vaden både under och efter träning. Det kan ta ett par rundor att vänja sig vid det ökade trycketsom upplevs men efter du har vant dig kommer du knappt klara dig utan dem. 

Vätskebälte

Springer du en längre runda är det alltid viktigt att tänka på kroppens vätskebalans, inte bara innan och efter ett pass. Ett vätskebälte är det smidigaste sättet att ta med dig vatten eller energidryck under löpturen. Att ha med sig mindre flaskor med vätska under löprundan är perfekt under sommarmånaderna, om du springer riktigt långt eller om du inte är säker på att det finns tillgång till vatten efter avslutat pass. 

Löparskor

Med ett par riktigt bra löparskor kan du få din löpning att flyga. Med löpskor som passar ditt löpsteg och din fot har du bättre förutsättningar att lyckas med din löpträning. Hitta de rätta skorna hos oss, hitta motivationen i dig och du kan komma hur långt som helst. I dubbel bemärkelse.  

Löpband

Med ett löpband hemma är anledningarna att strunta i löprundan betydligt färre. Gå ner och kör 10 minuter intervallträning innan du ändå ska duscha eller börja dagen med ett par kilometer jogging. Läs 10 anledningar att löpträna och få än mer motiverande att börja använda motionsbandet. 

Reflexväst 

Låt inget hindra dig från att fortsätta din träning, oavsett årstid och tidpunkt. För att vara fortsatt säker även när mörkret lägger sig är en reflexväst något av det bästa du kan ha.Om du är ute i mörker syns du på 125 meters avståndom du använder reflexer, värt att jämföra med 25 meter om du inte använder dem.

Broddar för löpning på vintern

För att behålla ett naturligt löpsteg och våga ge sig ut på en löptur även när det är osäkert underlag är broddar en bra idé. Beroende på hur och vart du ska använda broddarna är passform, risk för slitage och fäste på is och snö bra att utgå ifrån.  

Funktionskläder

Träningskläder och löparkläder med andasfunktion är underbart för din löpning. När du börjat använda kommer du märka skillnaden och aldrig vilja gå tillbaka till att löpa eller träna i andra material. 

Löprundan börjar på Intersport

Oavsett om du är en rutinerad löpare som pressar tider och springer flera mil eller om du ska börja springa för att gå ner i vikt, bli snabbare eller ta hand om din hälsa börjar löpturen på Intersport. Vi har allt från löpartights och löparjackor till löparskor med bra dämpning och i olika modeller. Välkommen till en av våra butiker och få hjälp av experter, köp online eller gör reserach på löparkläder och löparskor online, prova i butik och köp först när du är nöjd med vår tjänst Boka & hämta. 

Andra 'Löparguider' inlägg