Medalj – damernas mål i handbolls-EM
Övriga sporter

Medalj – damernas mål i handbolls-EM

Sverige står som värdland när Handbolls-EM för damer spelas i december. Efter förlusten mot Norge i OS-kvarten tidigare i höstas är revanschlustan stor för det svenska damlaget vilket blir e...

Sverige är värdland när EM i handboll spelas 4-18 december. Efter förlusten mot Norge i OS-kvarten i somras är revanschlustan stor för det svenska damlandslaget vilket blir extra tydligt när Stories pratar med handbollsstjärnan Isabelle ”Bella” Gulldén.
- Det skulle inte finnas något bättre än att få revansch på hemmaplan, säger hon.

Bella Gulldén har en lång handbollskarriär i bagaget. På meritlistan finns bland annat ett EM-silver, flera SM-guld och titlar som "Turneringens viktigaste spelare" och "Skyttedrottning" i EM 2014.

Till vardags spelar 27-åringen i CSM Bukarest där hon just nu har fullt upp med Champions League. I slutet av november är det dock dags att ansluta sig till den svenska truppen igen och ladda inför EM. 

- Vi är ett bra gäng. Trots att vi har många olika personligheter i laget så funkar vi väldigt bra ihop, både på och utanför plan. Vi är väldigt glada när vi spelar och vill mycket men vi saknar lite aggressivitet så den ska vi leta fram nu. Vi är ett härligt gäng men på plan vill vi ju inte bara vara härliga, säger Bella Gulldén.

Förutom en träningsvecka tidigare i höstas är det vid OS i Rio som handbollsdamerna spelade ihop senast. Då åkte de ur i kvartsfinal mot Norge något som sved extra hårt.

- Inget ont om Norge men vissa prestationer vill man bara klara, säger hon.

Tillsammans med Frankrike och Ryssland är Norge det svenska landslagets största konkurrent under kommande mästerskap, enligt Bella. Inför EM satsar man därför hårt på att kartlägga det som fungerade bra i Rio och vad det var som gjorde att de inte höll hela vägen.  

- Vi jobbar väldigt hårt för att hitta stabilitet och att verkligen förstå vad det är som händer när vi har de här svackorna som vi ibland har. Kan vi hitta vad det är som funkar och inte funkar, då kan vi göra något riktigt bra av detta.

Någon målsättning har laget ännu inte spikat men det är ingen hemlighet att det är medalj man är ute efter.  

- Det är klart att vi hoppas på medalj i ett hemmamästerskap. Personligen så hoppas jag på guld, jag har ett brons och ett silver redan. Sedan är det tungt i toppen men vi ska satsa stenhårt för guldet.

Om Sverige går vidare från gruppspelet blir det verkligen ett hemmamästerskap för göteborgaren Bella Gulldén då laget spelar sin mellanrunda i Scandinavium. Det är också där som semifinalerna och finalen kommer att spelas.

- Att spela ett EM på hemmaplan är en av de största upplevelserna man kan få som handbollsspelare och det blir extra speciellt om man får stödet från publiken. För min del handlar det också om att komma hem. Att få göra det man älskar och att göra det på hemmaplan är väldigt, väldigt stort så det ska jag verkligen ta tillvara på.

Bella GulldénHandbollsstjärnan Bella Gulldén är laddad för EM på hemmaplan. 

Andra 'Övriga sporter' inlägg