1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Få till 10000 steg + tips på mer effektiv PW

Våra bästa tips för att komma upp till 10000 steg om dagen samt tips på hur du kan effektivisera promenaden.

Kvinna som är ute och går eller vandrar i naturen.

Så får du ihop 10 000 steg om dagen

10 000 är det heliga talet när det kommer till antalet steg om dagen. Det är ett bra dagligt mål för en mer hälsosam livsstil och en rekommendation från Världshälsoorganisationen.

Tips för att gå mer

Förutom de klassiska alternativen att ta trapporna i stället för hissen vill vi inspirera till mer promenader genom våra tips.

Hur långt är 10000 steg?

Hur långt behöver du då gå för att få ihop dina 10 000 steg? Givetvis är det individuellt hur långt man kommer på 10 000 steg men generellt brukar man säga att 10 000 steg motsvarar ungefär 6 km vilket motsvara cirka 1 timmes rask promenad. Att ge sig ut och gå 60 minuter om dagen kan vara svårt att få ihop. Men de allra flesta av oss går ju mer eller mindre utöver det och kan börja gå betydligt mer utan att vi knappt tänker på det. Här ger vi våra bästa knep för att få in mer steg.

Tips för att få ut mer av promenaden

Att promenera är ett väldigt bra sätt att hålla igång kroppen, få hjärtat att pumpa och minska risken för många sjukdomar. Dessutom är promenaderna en bra träningsform för den som söker skonsam träning och samtidigt vill förbättra sin kondition. Perfekt om du vill du komma igång att röra på dig mer. Här ger vi ett gäng tips om du vill ha mer utmaning under promenaderna, få upp flåset mer och skapa mer fysiska resultat.

Fördelar med rörelse

Att röra på sig har, som de flesta av oss vet, flera fördelar när det kommer till din hälsa och att undvika olika sjukdomar. Till exempel är daglig aktivitet bra för att stärka ditt hjärta och dina kärl och lungor, du minskar risken för diabetes typ två och ökar din blodcirkulation. Dessutom kan du förebygga och i vissa fall lindra sömnproblem, problem med magen så som förstoppning samt benskörhet.

Börja promenaden på Intersport

För att komma ut på mer promenader är det inte värst mycket som krävs. Ett par fotriktiga skor är egentligen det enda. Förutom vandringsskor och walkingskor hittar du på Intersport även ytterkläder, regnkläder och träningskläder som kan vara bra när du ger dig ut. Du kan få råd och hjälp i alla våra butiker eller handla online på intersport.se.